Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes zöldborsóleves

Tejszínes zöldborsóleves
Tejszínes zöldborsóleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy csomag friss zöldborsót. Zsenge, ropogós, édes... Egy végtelenül egyszerű és könnyű levest készítettem belőle. Semmi flanc, semmi extra fűszer, semmi különlegesség. Mert előfordul nálam is, amikor az a jó, ami megszokott. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.
  3. A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd az alaplevet is hozzáadjuk. Beletesszük a zellert és a karalábét.
  4. Mindent együtt puhára főzünk.
  5. Egy tálkában a lisztet csomómentesre keverjük kevés forró levessel, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Hozzákeverjük a leveshez, és besűrítjük.

  6. Borsozzuk és petrezselymet szórunk hozzá. 


 

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 320
elküldve: 2
receptkönyvben: 223
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes borsóleves csirkehússal, csirkemelles borsóleves, zöldborsóleves csirkehússal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salfa
salfa Mon, 2014-01-06 13:15

Most csinálom a levest, nagyon tetszik, remélem finom lesz. Csak az maradt ki a leírásból, hogy a BORSÓ mikor kerül a levesbe főzés közben :)...Gondolom, a 3. és a 4. lépés közben...?

Picantéria
Picantéria / Picantéria Sat, 2013-08-31 16:28

Köszönöm a receptet, ma el is készítettem és bár a folyadék mennyiségekkel nem voltam tisztában. 1 l alaplé 2 l víz arányban csináltam és a hozzávalókból megadott mennyiségek duplájával, hogy holnapra is maradjon. A feleségemnek és a gyerekeknek is izlett:)

405
zöldborsó 15 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
halványító zeller 1 közepes szár
karalábé 1 kis db
csirkemell filé 20 dkg
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
alaplé 2.5 dl
víz 5 dl
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 dkg