Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves 3. galuskával

Zöldborsóleves 3. galuskával
Zöldborsóleves 3. galuskával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én mindig  tartok  zöldborsót a mélyhűtőben. Azon kívül, hogy a gyerekek lila pukliját kiválóan lehet vele hűteni, gyorsan készíthetünk belőle egy könnyű levest nehezebb főételek elé.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk és karikára vágjuk.
  2. Ezeket  egy kevés olajon megdinszteljük (kb. 10 perc). 
  3. Megsózzuk, (használhatunk ételízesítőt is) hozzáadjuk a zöldborsót,  az apróra vágott petrezselymet és még kb. 5 percig tovább kevergetjük.
  4. 1 evőkanál liszttel meghintjük. További 1-2 percig kevergetjük.
  5. Vízzel felöntjük (szép narancssárga színe lesz) , őrölt borssal ízesítjük  és puhára főzzük  a zöldségeket.
  6. Addig elkészíthetjük a galuskát. 1 tálkába beleütjük a tojást, kevés sót adunk hozzá és annyi finom lisztet, hogy  nokedli állagú legyen.
  7. A kész levesbe kiskanállal beleszaggatjuk és 2-3 percig főzzük, hogy az utolsó darabok is  megfőljenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 170 873
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 500
elkészítve: 156/177
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves, zöldségleves

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niki Olasz
Niki Olasz Thu, 2017-11-02 21:46

Hàlàs vagyok a receptèrt,èletemben elòszor kèszìtettem el ès az olasz chef vòlegènyemnek is nagyon ìzlett! :-)

ga zsi
ga zsi Wed, 2014-09-17 09:34

Az én borsólevesembe pici pirospaprika is kerül a liszt után. És nem nokedlit főzök bele, hanem csipetkét. Egy tojáshoz annyi lisztet teszek, hogy kemény legyen, de még el lehessen csipkedni pici darabokra. utána ezt főzöm a levesbe. nekünk ez vált be, már a nagyszüleim is így ették.

Sophia74
Sophia74 Sat, 2014-07-12 13:14

Én ma készítettem el.Nagyon finom lett! Köszönjük a receptet...

karolinka992
karolinka992 Thu, 2014-06-12 14:50

Nekem nagyon finom lett, de várom a legfontosabb zsűritagot, azaz a jövendőbeli férjemet, hogy mit mond rá :D

balintmonika
balintmonika Wed, 2014-06-11 09:31

Friss zöldborsóból készítettem el a levest.Finom volt,de azt hiszem legközelebb kihagyom a lisztet.Ugye,nem baj?

beth.feher
beth.feher Sat, 2013-08-24 20:04

Most csináltam először zöldborsólevest és nagyon finom lett és egyszerű volt elkészíteni. Köszi a receptet!:)

somogyka123
somogyka123 Sat, 2012-12-08 16:12

Szia!
Most próbálkozom elöször a zöldborsólevessel, és csak annyi kérdésem lenne, hogy mennyi vízzel kb felönteni?

n_dorka
n_dorka Mon, 2012-11-12 18:49

Köszönjük a receptet, nagyon finom. Egy kérdésem lenne : miért kell bele az egy EK. Liszt a 4.pontban? Köszi

liliomtim
liliomtim Fri, 2012-11-09 21:59

Szia Kiki! Ez volt az első zöldborsólevesem, nem számítottam rá, hogy ennyire jól sikerül majd.. Nagyon finom lett!:-) Köszönöm a receptet!

nyuszuli
nyuszuli Wed, 2012-10-10 21:59

Fincsi lett, köszönöm! Tényleg szuper, klasszikus recept, pont ilyet kerestem..
Viszont jó tanács, nehogy konzerves borsóval próbálkozzatok..:( Nekem csak az volt itthon, hát már amikor kibontottam, láttam, hogy nem lesz túl jó... színe sz semmi, az egész szétfőtt kb.. de az íze legalább megvan:)

Krisztalina
Krisztalina Sat, 2012-08-18 13:12

Nagyon jó ez a recept. Maga a klasszikus, isteni borsóleves. Én még egy karalábét is beletettem kockára vágva. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :-)

motoreger73
motoreger73 Mon, 2012-04-02 12:49

Sokféleképpen készítettem már, most ezt is kipróbáltam. Annyira ízlett, hogy ezentúl mindig így főzöm. Nagyon köszönöm!

tocsozeus
tocsozeus Fri, 2012-03-30 06:05

Nagyon finom,én ugyanígy csinálom, kivéve hogy mi édesen esszük, cukorral. Éppúgy, mint a lencselevest. Finom ,érdemes kipróbálni.

wendy_testaburger
wendy_testaburger Sat, 2012-01-28 17:32

Megcsináltam és nagyon finom lett, mostantól csak így fogom készíteni a zöldborsólevest! :) páromnak is nagyon ízlett "na ezt mentsd le a kedvencek közé" :):)

Sabah
Sabah / Sabah Tue, 2012-01-03 14:12

Első levesem!!! És nagyon finom lett!!! Köszönöm szépen! :-)

nono_b1985
nono_b1985 Thu, 2011-09-22 20:10

Nagyon finom lett a leves,még a baratom,aki (nem túlzok) elképesztöen kényes,nagyon szerette.Köszi :))

Lucaaa
Lucaaa Tue, 2011-07-05 17:49

Kedves Kiki.
Köszönöm szépen a receptet, nagyon jól sikerült. Bár mikor azt írtad, h mikor felöntjük vízzel, és szép narancssárga színe lesz, na akkor nekem valami sötét, zavaros lötty lett. Hogy hogy tisztult ki, fogalmam sincs, de most nagyon szép sárga, majdnem, mint a képen.
Üdv: Luca.

Tájfun
Tájfun Tue, 2011-05-24 16:35

Szia Kiki!
Most készítettem el, 2 tányér levest be is csaptam.
Nagyon jó lett, máskor is főzök ilyen levest.
Köszönöm!:)

davila
davila Mon, 2010-10-04 17:07

A galuskádat én csipetkeként ismerem (és ez a betét jobban is illik a levesbe), az "igazi" galuskához víz is szükségeltetik sztem.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2010-10-04 19:36

A csipetke az egy kézzel gyúrható valami. Ez galuska, nokedli. Az igazi galuskához (nokedlihez) nem feltétlenül kell víz, csak nagyon sok tojás. Ha köretnek készítem akkor teszek bele egy kis vizet. Ha levesbetétnek akkor csak a tojás és annyi liszt amennyit felvesz. sztem. üdv kiki

m.gaby
Gabriella / m.gaby Sat, 2010-08-07 17:02

Szia! Most csináltam ezt a levest először, de nagyon finom lett. Köszönöm a receptet :)

sarikata
Sarikata / sarikata Wed, 2010-06-23 17:08

Szia Kiki! Most főztem életemben először cukorborsólevest és a párom szerint tökéletes lett!!! Ez aztán az elismerés! Nagyon köszi a receptet! :)

durcs
Durcsó / durcs Sat, 2009-10-03 00:28

Ez volt a vacsora az angliai családomnak, s nagyon jól sikerült. Pont olyan volt, mint anyukámé, úgyhogy extrán jól éreztem magam : ) Őket meg egészen elkápráztatta a galuska, tőlünk nyugatra ismeretlen a cucc. Egyébként rozslisztből csináltam, mert a búza elfogyott, de így is megfelelt.

jkata
jkata Sat, 2009-09-19 12:39

Elkészítettem a levest és még az egyébként nem túl leveses kisfiamnak is nagyon ízlett, köszönöm szépen. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-03-24 21:20

Kipróbáltam a levesed és ahhoz képest, hogy most csináltam először jól sikerült, nyugtázta párom :) úgyhogy köszönjük az ötletet és így tovább! ;)

307
sárgarépa 4 nagy db
fehérrépa 2 db
zöldborsó 450 g
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojás 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 3 púpozott ek