r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 5. - csipetkével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Zöldborsóleves 5. - csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    891 micro
  • β-karotin
    3003 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3151 micro
Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7228.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    5644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4455 micro
  • β-karotin
    15014 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    15753 micro
Összesen 1226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    394 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Kifejtjük a zödbórsót. (Ez elég munkaigényes, kb. 25 percünkbe telik. Aki kifejtve vásárolja, ennyivel kevesebb előkészületi idővel számoljon!)
  2. Megpucoljuk a hagymát, répát és a gyökeret. A répákat ujjnyi hasábokra vágjuk.
  3. A borsót, répát, gyökeret és az egészben hagyott hagymát 2,5 liter vízben feltesszük főni, amikor felforrt hozzáadjuk a sót, pirosaranyat, ételízesítőt és a zöldpaprikát. Kb. 30-35 percig főzzük.
  4. Amíg fő a leves, elkészítjük a csipetkét: a tojást összegyúrjuk kb. 10 dkg liszttel és 0,5 tk sóval. Rugalmas tésztát kell kapnunk, amit kis körömnyi darabokra csipkedünk.
  5. Amikor a borsó és a zöldségek megfőttek, berántjuk a levest. (Rántás készítése: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet és 2 tk őrölt pirospaprikát , felöntjük 2 dl hideg vízzel, a leveshez keverjük és felforraljuk.)
  6. Az egész hagymát eltávolítjuk.
  7. A forrásban lévő levesbe szórjuk az előzőekben elkészített csipetkét. Miután feljött a tészta a leves tetejére, még kb. 5 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 480 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 65619
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsó levest egész évben lehet főzni a mirelit áru jóvoltából, de a friss zöldborsóból, tavaszi új sárgarépával és gyökérrel, sok petrezselyemzölddel készült leves lényegesen finomabb. Végre elérhető áron lehetett vásárolni a piacon zöldborsót. Amíg lehet kapni, többször is fogok főzni, mert nagyon szeretjük. Ebbe a levesbe nem galuskát szaggatok, hanem a kicsit munkaigényesebb csipetkét főzöm, mert megérdemli.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek