Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves grízgaluskával

Zöldborsóleves grízgaluskával
Zöldborsóleves grízgaluskával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei év első borsótermése. Friss, zsenge és édes. Grízgaluskával felturbózva laktató főétel lehet. Hogy mi a titka a tökéletes grízgombócnak, azt a blogomon elolvashatjátok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

A zöldségeket tisztítsuk meg, a répát vágjuk karikákra. A tojásból és a búzadarából készítsük el a galuska tésztáját. Kevés olajon pirítsuk a répát kb. 5 percig, hintsük rá a lisztet (aki jobban szereti, rántást is készíthet), majd ezután öntsük fel egy kis vízzel. Pároljuk 5 percig. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Hozzáadjuk a borsót is, és ráöntjük a maradék vizet. 10 percig lassan forraljuk. Beleszaggatjuk a galuskákat, majd lassan forralva 5 perc alatt puhára főzzük őket.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 43 967
elküldve: 10
receptkönyvben: 420
elkészítve: 29/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsóleves, cukorborsó leves, grízgombócos borsóleves

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszterrbee benko15
eszterrbee benko15 Mon, 2019-07-01 15:56

Kár, hogy cukorborsó nincs benne, nem értem hogy hagyták jóvá ezt a receptet ilyen névvel. A szamócát is epernek hívjátok? :D

gyorgymiklosne
gyorgymiklosne Mon, 2015-06-22 20:13

Úgy tudom, hogy a cukorborsó olyan fajta, hogy borsó, hogy kifejtés nélkül, egészben főzik meg. Általában vegyes köretek díszként használják. Amit a receptben és a képen láttunk az a kifejtőborsó. Nagyon finom, korai zsenge fajta, a nagyobb szemű velőborsó jún. végétől kapható a boltokban.

155
zöldborsó 15 dkg
sárgarépa 3 közepes db
víz 1 l
finomliszt 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
búzadara 4 púpozott ek