Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel

Tejszínes spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel
Tejszínes spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van élet a spagettin és a pennén túl is. Kalandozz bátrabban az olasz tésztavizeken, íme legújabb barátod: az orzo. Az orzo egy olasz tésztafajta, és tényleg úgy néz ki, mint a rizs, bár a neve azt jelenti: árpa. Az orzoval készült egytálételek mindig csodásan krémesek, a tésztában lévő nem kevés keményítőnek köszönhetően. Mindezeken túl a kis mérete miatt nagyon szórakoztató tésztafajta, ezerféle felhasználásra alkalmas, jó vele főzni!

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

ajánlat

Egy serpenyőben elkészül mindössze 20-30 perc alatt. Ajánlom nagyobb társaságoknak, vagy csak simán egy jó ebédhez vacsorához kettesben.

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, kettőbe vágjuk, így kapva 4 nagyobb darab húst.
  2. Megszórjuk őket a fűszerekkel, majd forró serpenyőben vajjal és olívaolajjal szinte készre sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és állni hagyjuk.
  3. Olyan serpenyőt válassz, amit be lehet tenni a sütőbe!

A tésztához

  1. Ugyanabba a serpenyőbe dobunk 2 kanál vajat, majd kis melegítés után mehet a kockákra vágott salottahagyma. Ha azok kicsit megfonnyadtak, mehet az apróra vágott fokhagyma is.
  2. Ezután mehet az orzo. Érdemes vele úgy eljárni, mint a rizzsel, kicsit át kell pirítani. Jó diós ízt ad neki és a színe is szebb lesz.
  3. Ha átmelegedtek a tészták, mehet a tejszín, ha kicsit elfőtt a levéből, akkor pedig a tej. Ezután sózzuk, borsozzuk. Mikor már érezzük, hogy a tészta megfőtt, vegyük le simám a tűről, és keverjük bele a spenótot, a paradicsomot, a parmezánt és a maradék vajat.
  4. A tészta közé nyomkodjuk a csirkemelleket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kicsit összesütjük.

Tálaláshoz

  1. A kész tésztánkat megszórjuk friss petrezselyemmel és tárkonnyal, valamint fél citrom levével. Reszelhetünk rá parmezánt is, valamint törünk rá még egy kis friss borsot, és kész is!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 8 939
elküldve: 2
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal Stefi

Mióta szakács: 2017.05.17.
14 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

risotto , risoni, kritharáki, arpa şehriye

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

986
tészta 250 g
habtejszín 50 ml
tej 3 dl
vaj 5 ek
salottahagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
spenót 10 dkg
szárított paradicsom 10 db
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 1 db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
vaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 teáskanál
tárkony 1 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 3 dkg