r
Nosalty Logó

Tejszínes-spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hajnal Stefi
Tejszínes-spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Összesen 681 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Összesen 2047 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Összesen 158 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    3362 micro
Összesen 681 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4919.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4801 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    10087 micro
Összesen 2047 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3193 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, kettőbe vágjuk, így kapva 4 nagyobb darab húst.
  2. Megszórjuk őket a fűszerekkel, majd forró serpenyőben vajjal és olívaolajjal szinte készre sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és állni hagyjuk.
  3. Olyan serpenyőt válassz, amit be lehet tenni a sütőbe!

A húshoz

  1. Ugyanabba a serpenyőbe dobunk 2 kanál vajat, majd kis melegítés után mehet a kockákra vágott salottahagyma. Ha azok kicsit megfonnyadtak, mehet az apróra vágott fokhagyma is.
  2. Ezután mehet az orzo. Érdemes vele úgy eljárni, mint a rizzsel, kicsit át kell pirítani. Jó diós ízt ad neki és a színe is szebb lesz.
  3. Ha átmelegedtek a tészták, mehet a tejszín, ha kicsit elfőtt a levéből, akkor pedig a tej. Ezután sózzuk, borsozzuk. Mikor már érezzük, hogy a tészta megfőtt, vegyük le simám a tűről, és keverjük bele a spenótot, a paradicsomot, a parmezánt és a maradék vajat.
  4. A tészta közé nyomkodjuk a csirkemelleket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kicsit összesütjük.

Tálaláshoz

  1. A kész tésztánkat megszórjuk friss petrezselyemmel és tárkonnyal, valamint fél citrom levével. Reszelhetünk rá parmezánt is, valamint törünk rá még egy kis friss borsot, és kész is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 619
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 63342
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Ajánló

Egy serpenyőben elkészül mindössze 20-30 perc alatt. Ajánlom nagyobb társaságoknak, vagy csak simán egy jó ebédhez/vacsorához kettesben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-spenótos orzo füstölt paprikás csirkemellel
Hajnal Stefi 15 recept

Van élet a spagettin és a pennén túl is. Kalandozz bátrabban az olasz tésztavizeken, íme legújabb barátod: az orzo. Az orzo egy olasz tésztafajta, és tényleg úgy néz ki, mint a rizs, bár a neve azt jelenti: árpa. Az orzoval készült egytálételek mindig csodásan krémesek, a tésztában lévő nem kevés keményítőnek köszönhetően. Mindezeken túl a kis mérete miatt nagyon szórakoztató tésztafajta, ezerféle felhasználásra alkalmas, jó vele főzni!

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...