Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borókás pappardelle

Borókás pappardelle
Borókás pappardelle
38 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borókát leginkább vadhúsokhoz szoktam használni. Az az ízvilág, amit kihozunk általa semmihez sem hasonlítható, ezért vadhús hiányában is kreáltam egy finom tésztás ételt.

Bár őzhússal lenne az igazi...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megszórjuk.
  2. A tésztát 3-4 szem borókabogyóval a levében megfőzzük.
  3. Egy másik kis főzőedényben 8-10 borókabogyót a hagymával, kevés vízzel felforralunk.
  4. Intenzív főzetet készítünk általa.
  5. A húst serpenyőben kevés olajon kisütjük, majd felöntjük a leszűrt főzettel.
  6. Hozzákeverjük a tejszínt, és besűrítjük.
  7. Megszórjuk még kis tárkonnyal, kevés citromlével meglocsoljuk.
  8. A tésztával összekeverve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés tejszínes tészta, fűszeres metélt csirkemellel, tárkonyos borókás tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

716
csirkemell filé 30 dkg
főzőtejszín 2 dl
hosszúmetélt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
borókabogyó 14 db
vöröshagyma 1 kis fej
citromlé 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek