r
Nosalty Logó

Borókás pappardelle

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borókás pappardelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 726 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1454 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 726 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1454 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megszórjuk.
  2. A tésztát 3-4 szem borókabogyóval a levében megfőzzük.
  3. Egy másik kis főzőedényben 8-10 borókabogyót a hagymával, kevés vízzel felforralunk.
  4. Intenzív főzetet készítünk általa.
  5. A húst serpenyőben kevés olajon kisütjük, majd felöntjük a leszűrt főzettel.
  6. Hozzákeverjük a tejszínt, és besűrítjük.
  7. Megszórjuk még kis tárkonnyal, kevés citromlével meglocsoljuk.
  8. A tésztával összekeverve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3318
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A borókát leginkább vadhúsokhoz szoktam használni. Az az ízvilág, amit kihozunk általa semmihez sem hasonlítható, ezért vadhús hiányában is kreáltam egy finom tésztás ételt. Bár őzhússal lenne az igazi...

Hozzászólások

P.

Nagyon finom lehetett.

Törölt felhasználó

Az igazi vadraguleves ízére gondolj. Tárkony, boróka... citrom. Igen, imádom ezt az ízvilágot. :) És nagyon egyszer?.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik, ki fogom próbálni, köszi a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?