Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes paradicsomszósz masnitésztával

Tejszínes paradicsomszósz masnitésztával
Tejszínes paradicsomszósz masnitésztával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tejszínes szószt, és nem is paradicsomosat szerettem volna készíteni a tésztához, hanem a kettő együttesét. Ez a szósz szép lett, és látszatra és ízre is, selymes, finom:-).

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Nagyon sok reszelt trappista sajt.
Tálaljuk masnitésztával, pennével nagy kagylóval. Mindegyikhez finom.
Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon a fokhagymát pici sóval, fedő alatt pároljuk.
  2. Beletesszük a paradicsomsűrítményt, a feldarabolt hámozott paradicsomokat, a chilis babot, a fűszereket, és ezt mind összefőzzük kb. 20-25 perc alatt.
  3. Beletesszük a virslikarikákat, és ha kész, megfőtt, felöntjük a tejszínnel, összefőzzük, beletesszük a vajat, amit szép óvatos keverés mellett hagyunk elolvadni, és ettől is szép selymes lesz - és kész, tálalhatjuk.
  4. A vizet a sóval, olajjal felforraljuk, kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük, és a virslis-pardicsomos-tejszínes-babos szósszal tálaljuk.
  5. Tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

selymes szósz tésztával, tejszínes-paradicsomszószos chilis bab masnitésztával, tejszínes-paradicsomos tészta virslivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-06 20:02

Kedves Olaszné Anci!
Köszi, szerintem és a család szerint nagyon finom, nagyon örülök, hogy tetszik, és kell Nektek is:-))
Nem bánod meg:-))
Szép holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

2060
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
1 csipet
virsli 700 g
sűrített paradicsom 500 g
vörösbab 400 g
habtejszín 2 dl
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 tk
rozmaring 0.5 tk
petrezselyem 0.5 tk
ételízesítő 2 ek
négyszínű bors 1 kk
konzerv paradicsom 400 g
cukor 1 teáskanál
teavaj 2 ek
farfalle 750 g
víz 2 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
trappista sajt 20 dkg