Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup sült paradicsomból

Házi ketchup sült paradicsomból
Házi ketchup sült paradicsomból
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal intenzívebb paradicsomíze lesz a ketchupnak így, hogy előtte megsütjük. A fűszereket nyugodtan ki lehet hagyni, én szeretem, ha jó karakteres!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lucullus paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, a koktélparadicsomokat felezzük. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, vöröshagymát és kápia paprikát.
  2. Az egészet összeforgatjuk, majd egy nagy tepsiben vagy hőálló tálban kiterítjük, és a tetejét megszórjuk a cukorral.
  3. 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, addig, hogy leveses legyen, és a teteje elkezdjen pörkölődni.
  4. Ha kész, leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk.
  5. Egy edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a fűszerek és egy kevés balzsamecetet (ilyenkor még édesíthetjük pluszban, ha szeretnénk), majd addig főzzük, amíg ketchup állagú nem lesz.
  6. Ha kész, jól zárható üvegekbe töltjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 990
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: szósz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villach
villach Fri, 2017-09-08 09:43

Kb.5 liter ketchupot szeretnék készíteni.A megadott mennyiségekből mennyi jön ki?

70
paradicsom 1.5 kg
koktélparadicsom 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
kápia paprika 1 közepes db
nádcukor 3 ek
fűszerpaprika 1 ek
balzsamecet 2 teáskanál
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 1 csipet
szegfűbors 1 csipet