r
Nosalty Logó

Borsodó egyszerűen

Lakos Benedek
Egyszerű borsodó kiöntőtálban, friss szőlővel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

103
Kalória
2.3g
Fehérje
12.8g
Szénhidrát
1.7g
Zsír
46.6g
Víz
67.5g
Koleszterin
16.9mg
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sodóhoz

Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sodóhoz

Összesen 821 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sodóhoz

Összesen 146 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 821 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A sodóhoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a rudat is feltesszük főni a fehérborral. A bor legyen meleg, de ne túlságosan forró.
  2. A sárgájákat kihabosítjuk a cukorral, keményítővel és egy evőkanál borral. A meleg bort fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sárgájás keverékhez, ezzel hőkiegyenlítést végezve. Ha minden bort hozzáadtunk, a keveréket visszaöntjük a fazékba és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  3. A sárgájás krémet félretesszük. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A fehérjehabot három adagban a még meleg sárgájás krémhez keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. Elkészítéséhez érdemes valamilyen jó minőségű alkoholt választani, nehogy kellemetlen, lőrés aromát kapjon a sodó.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek