Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ketchup házilag A kis gasztronautától

Ketchup házilag A kis gasztronautától
Ketchup házilag A kis gasztronautától
340 perc / előkészület: 10 perc főzés: 330 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképpen érdemes házilag elkészíteni a ketchupot, hiszen sokkal ízesebb, mint a bolti és nem utolsósorban tudjuk, hogy mit tartalmaz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, és az esetleges hibás részeket ill. a kocsány alatti sárga részt kivágjuk. Nagyobb darabokra vágjuk és egy fazékba téve kb. 1/2 óráig főzzük.
  2. Még melegen átpasszírozzuk.
  3. A lila- ill. vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és a szárzellert. 
  4. Egy mozsárba tesszük a fűszereket, a fokhagymát és kevés olívaolajjal összedolgozzuk, majd az alaphoz adjuk és kicsit lepirítjuk.
  5. Felöntjük az átpasszírozott paradicsomlével, ízesítjük sóval, cukorral és ízlés szerint ecettel. Beletesszük az összekötözött zöldfűszereket is. Felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten 4-5 óráig főzzük. Közben folyamatosan kóstolgassuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Ha már a kellő állagúra sűrűsödött, kihalásszuk belőle a zöldfűszereket és botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagot szeretnénk, akkor szitán szűrjük át.
  7. Visszatéve a tűzre visszaforraljuk, és üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba téve, hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 30 892
elküldve: 33
receptkönyvben: 387
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: szósz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi ketchup, ketchup fűszeresen, ketchup házilag készítve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Wed, 2012-09-05 17:12

Kedves Anci!
Nagyon szívesen és köszönöm a kedves szavakat. Szoktam ám nézelődni én is a receptjeid között és nagyon tetszenek, már többet ki is próbáltam, úgyhogy én is köszönöm Neked!
Bea

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-09-05 18:06

Kedves Bea !
Zene füleimnek, hogy szoktál te is nézelődni a receptjeim között és el is készítettél néhányat.
Már volt értelme,hogy felraktam őket. Én is sokat próbálom mások receptjeit és
szinte mindig ízlik is a családomnak.Mindent nagyon szívesen !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-27 21:32

Kedves gasztronauta!

Ez a ketchup, csak finom lehet, már a hozzávalókból ítélve is.Köszönöm.:-O
Éva-Anyóca

274
passzírozott paradicsom 40 dl
paradicsompaprika 4 db
vöröshagyma 1 db
lila hagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
zeller 2 db
nádcukor 5 ek
fahéj 1 kk
mustármag 0.5 kk
szegfűszeg 0.25 teáskanál
szegfűbors 0.5 kávéskanál
vörösborecet 0.5 dl
1 tk
fekete bors 1 kk
bazsalikom 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 3 szál