r
Nosalty Logó

Ketchup házilag A kis gasztronautától

A kis gasztronauta
Ketchup házilag A kis gasztronautától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

270
Kalória
11.2g
Fehérje
60.7g
Szénhidrát
2.7g
Zsír
812g
Víz
-
Koleszterin
14.6g
Élelmi rost
38.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1627 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4364.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    3700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    812 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3898 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    92633 micro
  • Lut-zea
    1190 micro
Összesen 270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26186 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    22203 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    363.9 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    4871.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    1124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    23386 micro
  • β-crypt
    2719 micro
  • Likopin
    555800 micro
  • Lut-zea
    7141 micro
Összesen 1627 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    9869 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, és az esetleges hibás részeket ill. a kocsány alatti sárga részt kivágjuk. Nagyobb darabokra vágjuk és egy fazékba téve kb. 1/2 óráig főzzük.
  2. Még melegen átpasszírozzuk.
  3. A lila- ill. vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és a szárzellert.
  4. Egy mozsárba tesszük a fűszereket, a fokhagymát és kevés olívaolajjal összedolgozzuk, majd az alaphoz adjuk és kicsit lepirítjuk.
  5. Felöntjük az átpasszírozott paradicsomlével, ízesítjük sóval, cukorral és ízlés szerint ecettel. Beletesszük az összekötözött zöldfűszereket is. Felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten 4-5 óráig főzzük. Közben folyamatosan kóstolgassuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Ha már a kellő állagúra sűrűsödött, kihalásszuk belőle a zöldfűszereket és botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagot szeretnénk, akkor szitán szűrjük át.
  7. Visszatéve a tűzre visszaforraljuk, és üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba téve,hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 330 p

Mindenképpen érdemes házilag elkészíteni a ketchupot, hiszen sokkal ízesebb, mint a bolti és nem utolsósorban tudjuk, hogy mit tartalmaz.

További receptek

Tojásmentes majonéz

Nem is gondolnánk, hogy hány embernek okoz problémát a tojás az ételek összetevői között, főleg ha még nyersen is kerül bele. E nélkül hosszabb ideig eltartható a házi készítésű ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...