r
Nosalty Logó

Ketchup ahogy Kakukkfű készíti

NS
Ketchup ahogy Kakukkfű készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

506
Kalória
12.7g
Fehérje
116.7g
Szénhidrát
3.4g
Zsír
1211.6g
Víz
-
Koleszterin
20.1g
Élelmi rost
85.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5991.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    5309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    613 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2414 micro
Összesen 506 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23967 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    21237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    4846.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1990 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2452 micro
  • β-karotin
    13330 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    9656 micro
Összesen 2016 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 34 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, majd metéltre. A paradicsomot és a hagymát szintén felszeleteljük.
  2. Ezeket egy nagy lábosba tesszük,hozzáadjuk a babérlevelet és a sót, majd addig főzzük sűrű kevergetés mellett, míg minden megpuhul.
  3. Tekerős paradicsompasszírozóval átnyomjuk(mi kétszer szoktuk). A passzírozás után csak a paprika és a paradicsom héja marad vissza, ezt nyugodtan kidobhatjuk.
  4. A kinyomott levet újból feltesszük főni, és beletesszük a többi hozzávalót. Kb. 15 percet főzzük, és vigyázzunk rá, nehogy leégjen. Ha nem elég sűrű, tovább hagyjuk fent.
  5. Forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük 1 napra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 120 p

Végre megint eljött a ketchup készítés ideje! Minden évben nagyon várjuk ezt az időszakot, hogy a pénztárcánk méretétől függően újra és újra feltankolhassunk ebből az ismert szószból. Azért is különösen jó, mert biztosan tudjuk mit tartalmaz...:)

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek