r
Nosalty Logó

Tejszínes csirkeragus pizza

NS
Tejszínes csirkeragus pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pizza tészta

Csirkeragu

Paradicsom alap

Továbbá

875
Kalória
35.7g
Fehérje
105.4g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
141.4g
Víz
135.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Csirkeragu

Paradicsom alap

Továbbá

Összesen 875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Csirkeragu

Paradicsom alap

Továbbá

Összesen 6995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Csirkeragu

Paradicsom alap

Továbbá

Összesen 252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4674 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    285.4 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13188 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    497 mg
  • Kálcium
    3367 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    3713 mg
  • Nátrium
    5047 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    843.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    843 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    37393 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 6995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1351 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Pizza tészta

  1. Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk.
  2. Ha szépen felfutott az élesztő, a többi hozzávalóhoz öntjük, jól összedolgozzuk. Ha közben úgy érezzük, hogy kemény lesz a tészta, tegyünk hozzá még egy kis tejet. Nem túl lágy tésztának kell lennie.
  3. Ha kész, meleg helyen egy órát kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a ragut.

Csirkeragu

  1. A csirkemellet és a hagymát kockára vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, belerakjuk a húst, és fehéredésig pároljuk.
  3. Majd felöntjük egy kevés vízzel, beleöntjük a tejszínt, és fűszerezzük. Készre főzzük. (A végén én szoktam belerakni egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen a leve. Nem jó, ha nagyon híg, mert lefolyik a pizzáról majd.)

Paradicsom alap

  1. A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával.
  2. Ha mindennel megvagyunk, jöhet a tészta nyújtása. Kinyújtjuk, majd egy kicsit megolajozott tepsibe rakjuk.
  3. Megkenjük a paradicsommal, jöhet rá a ragu. (Én szoktam még a tetejére pár karika paprikás szalámit is rakni.)
  4. 180-200 C-on sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, kivesszük, és jól megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, de már csak annyi időre, míg egy kicsit megpirul a sajt a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ebből a mennyiségből három nagy tepsi lesz.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek