r
Nosalty Logó

Gyros húsos pizza házilag

NS
Gyros húsos pizza házilag
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

911
Kalória
39.7g
Fehérje
94.9g
Szénhidrát
41.3g
Zsír
280.1g
Víz
124.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5193.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 3638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    221 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük elsőként a tésztát: a lisztet egy műanyag tálba öntjük, egy csipet sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a megfőtt, jól áttört, már hidegre hűtött burgonyát. Jól összekavarjuk a lisztel. A vizet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk néhány percig.
  2. Ha az élesztő feljött, akkor a liszt közepébe öntjük az élesztős vizet, és alaposan "kidagasztjuk", mikor a tészta kissé hólyagos, akkor hozzágyúrjuk még az evőkanálnyi olajat.
  3. A tálat letakarva kb. 40 percig hagyjuk megkelni. Ebből az adagból 2 pizza süthető (30 cm-es sütőformában).
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a húst.
  5. A csirkemellet kissebb kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük. Majd hozzáöntjük a gyros fűszersót, pici vizet is önthetünk alá (elhagyható). Készre sütjük a húst.
  6. A zöldségeket apró kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti mennyiséget.
  7. A tejfölt, majonézt, mustárt, ketchupot és csipetnyi borsot összekeverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk!
  8. Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. A pizza formát picit megolajozzuk, és beletesszük az első kinyújtott tésztát.
  9. Előmelegített sütőben kb. 7 percig elősütjük.
  10. Majd kivesszük, és megkenjük a tartármártás felével, elosztlatjuk rajta a hús felét illetve a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
  11. Addig sütjük, amíg a széle kissé aranybarna nem lesz.
  12. Ha kész, a másik tésztával is így járunk el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Egy pizzákkal teli szórólapot olvasgattam, és akkor döntöttem úgy, hogy én is kísérletezem a feltétekkel. A kísérlet sikerült! Nagyon finom és laktató éte!l:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...