r
Nosalty Logó

Songoku pizza erdei gombákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Songoku pizza erdei gombákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Songoku feltétek

Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Songoku feltétek

Összesen 3106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Songoku feltétek

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    18527 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12051.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    8369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 3106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2513 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 140 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pizzatészta

Songoku feltétek

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Először öntsük egy keverőtálba a hideg vizet, adjuk hozzá a tengeri sót, pár csepp olívaolajat és az élesztőt. Kavarjuk el, hogy feloldódjon benne a só és az élesztő.
  2. Szórjuk bele a finomlisztet, és dagasszuk ki teljesen simára a tésztát, majd hajtogassuk meg néhányszor. Tegyük egy kiolajozott kelesztő tálba, fedjük le légmentesen, ezután tegyük hűtőbe 24 órára lassan kelni. A tészta íze és állaga nagyban javul a hideg kelesztés során.
  3. 24 óra után vágjuk fel a tésztát 3 db egyenlő részre, gombócozzuk ki feszesre, majd tegyük vissza a kelesztőtálba, fedjük le légmentesen. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, és kelni a tésztát. A végső kelesztés ideje függ a környezeti tényezőktől, 1-3 óra is lehet. Amikor kellően megpuffadtak, akkor melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha kissé szétmentek a tészták, akkor sütés előtt fél órával gyöngéden formázzuk újra elő őket.
  4. Rétesliszttel vagy finomliszttel nyújtsuk ki a tésztákat. A feltétek felhelyezése után tegyük be egyből a sütőbe (pizzakőre). Kb. 6-8 perc után vegyük ki az elkészült pizzát. Faljuk be amíg forró!

Songoku feltétek

  1. Egy kevés olívaolajon futtassuk meg hirtelen a préselt fokhagymát, majd adjuk hozzá a megmosott gombákat, sózzuk meg.
  2. Kezdjük el alaposan lepirítani a gombákat, végül szórjuk meg kakukkfűvel is, és húzzuk félre hűlni.
  3. A paradicsomot egy kevés sóval keverjük ki, ezután kenjük meg vele a kinyújtott tésztát.
  4. Tépkedjük rá a mozzarellát, a sonkát, tegyünk rá a pirított gombából, végül szórjuk meg kukoricával.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 2188
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Songoku pizza erdei gombákkal
Simon Gábor 53 recept

A sonka, gomba és kukorica triója szinte már klasszikussá vált töretlen közkedveltsége miatt, nem meglepő módon, hiszen tökéletes úgy, ahogy van. Azonban, ha mégis szeretnénk fokozni az ízélményt, akkor a jól bevált csiperke helyett érdemes mindenféle erdei gombafajtákkal (ördögszekér-, kucsma-, rókagomba, stb.) is kísérletezni az egyedi ízviláguk és aromáik miatt.

Hozzávalók

Pizzatészta

Songoku feltétek

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek