r
Nosalty Logó

Olaszos zabpizza csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Olaszos zabpizza csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zabpizza alap

Feltét

Összesen 560 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zabpizza alap

Feltét

Összesen 1119 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zabpizza alap

Feltét

Összesen 140 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9476 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 560 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3962.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1736 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18953 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 1119 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2388 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Zabpizza alap

Feltét

Elkészítés

Zabpizza alap

  1. A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk a sikért, az élesztőt, a sót, az olajat, majd beleöntjük a langyos vizet. Kézzel összegyurmázzuk, és 20-25 percre meleg helyre tesszük.
  2. Amint letelt az idő, egy sütőpapírt olajspriccelővel lekenünk, rátesszük a tésztát, majd pizzaformát nyújtunk rajta. Előmelegített sütőben 15-20 percet elősütjük.

Feltét

  1. Amíg sül a pizza, addig az apróra vágott vöröshagymát pici olívaolajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá olasz fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd egy nagyon pici vízzel felöntjük. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog.
  2. A paradicsomokat lehámozzuk, beledobjuk az aprítógépbe, hozzáadunk pár friss bazsalikomlevelet, pici sót és xilitet. Összeturmixoljuk, de csak annyira, hogy darabos maradjon még. Beletesszük egy szűrőbe, a felesleges levet leszűrjük, hogy ne áztassa el a pizzát.
  3. Összekeverjük a paradicsomos egyveleget az elkészült darálthússal. A zabpizza alapot bekenjünk sűrített paradicsommal, eloszlatjuk rajta a paradicsomos húst, teszünk rá pár paradicsomkarikát, chilit és bazsalikomleveleket. Betesszük a sütőbe, sütjük még 10 percet, majd a reszelt sajtot is rátesszük, és továbbsütjük addig, amíg el nem éri a sajt a kívánt színt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6458
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem bolognai pizzát rendelt, és úgy megkívántam... csak az tocsogott a zsírban, és én éppen ezért elkészítettem az egészséges változatát.. valami fenséges ez a recept. :-)

Hozzávalók

Zabpizza alap

Feltét

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek