r
Nosalty Logó

A legfinomabb csirkés pizza

Julcsy
A legfinomabb csirkés pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pizzatészta

feltét

846
Kalória
37.1g
Fehérje
103.2g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
212.3g
Víz
101.9g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 3381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6247.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1337 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    2573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    849.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 3381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

pizzatészta

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a többi hozzávalóval, és lágy, nem ragadós tésztát dagasztunk, a vizet fokozatosan hozzáöntve, valószínű nem fog kelleni 2 dl. A víz is legyen langyos, úgy gyorsabban fog megkelni a tésztánk. Liszttel meghintjük, kb. fél órát kelni hagyjuk.
  2. Készítünk egy csirkés ragut. A hagymát vékony karikákra vágjuk (apríthatjuk is), és megdinszteljük az olajon. A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, sóval, borssal és fokhagymával fűszerezzük, készre pirítjuk.
  3. A tejfölből csinálunk egy pizzaalapot oregánó, bazsalikom, só, bors hozzáadásával.
  4. Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk gáztepsi méretűre (én a sütőpapíron nyújtom ki, majd beleemelem a tepsibe, így a legegyszerűbb). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk a csirkeraguval, rátesszük a karikákra vágott paradicsomot (aki szereti az erőset, tehet rá hegyes erőspaprika karikákat is), végül megszórjuk a sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 180 C°-on 15 percig sütjük. Leellenőrizzük, mikor az alja kapott egy kis színt, lezárjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Valami finom pizzát szerettünk volna enni, de csak csirkemell volt itthon. Ezt sikerült összerittyenteni, és isteni lett :)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek