Nosalty Logó

Tejszelet diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Tejszelet diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 181 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 900 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 137 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 181 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2739 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 900 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése: A zabpelyhet ledaráljuk (én mixerrel). Hozzákeverjük a kakaót, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket.
  2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját az édesítővel alaposan kihabosítjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd a száraz hozzávalókat is.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt a tészta, hosszában megfelezzük (kettévágjuk).
  5. A krém készítése: a tejet, joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (vagy keményítőt), édesítőszert és a vanília aromát is. Csomómentesre keverjük, és kis lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
  6. A máz készítése: a hozzávalókból kenhető mázat készítünk, ezzel vonjuk be majd a sütemény tetejét.
  7. A tejszelet összeállítása: az egyik tésztára rákenjük a krémet, a másik tésztát felszeleteljük (10 darab kb. 3 cm-es szeletre vágjuk), majd rárakjuk a töltelékre.
  8. Bevonjuk a kész mázzal, és legalább 5 órát állni hagyjuk a hűtő alsó részében.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24271
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Mindenkinek, aki valami diétás finomságra vágyik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rumiszivi 91 recept

A fiam (pedig jóvágású fiatalember!!) átállt  a cukor- és lisztmentes diétára. Ilyen süteményekkel kedveskedek neki. :D Ezt a receptet az interneten találta, nagyon megtetszett és igazán nem is tart sokáig elkészíteni.  És ami fontos, egészséges és finom is egyben!!!! Forrás: fittsutik.blogspot.hu

Hozzászólások

Törölt felhasználó

a zabpehely sajnos nem gluténmentes!

Rumiszivi

Sajnos! :D Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Szia! Kellemes meglepetés itt viszontlátni a receptem - mondjuk forrást írhattál volna :))

Rumiszivi

Szia Betti, nem tudtam, hogy a te recepted... bocsi!!! :). Valójában nem is én találtam a receptet, hanem a fiam, az ? kérésére készítettem el ezt a finom tejszeletet. S?t, már magam is próbáltam hasonló receptet kreálni, ami egész jól sikerült (szerintem). Még egyszer bocsi!!!! Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Betti! Hova tüntél ??

Törölt felhasználó

En hajdinaval keszitettem el, mert az glutenmentes, de sajnos nem olyan ize lett, mint amit a kinezetetol vartam. A Cukvia nevezetu folyekony edesitoszerrel keszitettem, de egyszeruen olyan ize lett, mintha semmifele edes dolog nem lett volna benne. Te milyet hasznalsz? Mennyire kell edesnek lennie? Udv, Janos

Rumiszivi

Kedves János, én egyszer? folyékony asztali édesít?szert használtam, nagyobb üzletekben kapható. 1 teáskanál kb. 60 g cukornak felel meg. És hogy mennyire kell édesnek lennie? Hát ez szerintem ízlést?l függ... Ha javasolni tudom, kóstold meg a tölteléket, s ha kevésbé édes, tegyél még hozzá. Üdv. Szivi

mamuka

Ha valaki meg akarja kímélni magát a mérgel?dést?l,akkor ne álljon neki ennek a receptnek. Hiányos a tészta leírása,tej vagy víz feltétlen kell bele,mert ezek nélkül csak egy morzsalékos massza lesz. A folyadékot ajánlatos a tojáshab el?tt belekeverni a masszába. Azt sem tudom elképzelni,hogy a joghurtot forralni lehessen /ki sem próbáltam,mert tudom,hogy csak melegíteni szabad,egyébként kicsapódik/. Márpedig ha krémmé akarom f?zni,akkor bizony forralni kell. A mázról már nem is érdemes beszélni. Abba is kellene valami édesít? és egy kis vaj vagy margarin. Lehet,hogy van aki másképp látja az egészet,de nekem ez a véleményem.

Rumiszivi

Kedves Bévi48, köszönöm a véleményed. Tisztelettel Szivi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.