Tejszelet diétásan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
40g sovány tej18 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
23 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
A mázhoz
-
3g víz0 kcal
-
5 kcal
Összesen
181
Kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
200g sovány tej88 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
114 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
A mázhoz
-
16g víz0 kcal
-
23 kcal
Összesen
900
Kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
15.3g zabpehely58 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
25.3g tojás32 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
30.6g sovány tej13 kcal
-
15.3g joghurt9 kcal
-
4.6g vaníliás pudingpor18 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
A mázhoz
-
2.5g víz0 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
137
Kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 82 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
181
Kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2739 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 410 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1038 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 919 micro
Összesen
900
Kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 46 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
137
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g zabpehely
-
12 g cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
10 ml folyékony édesítőszer
-
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A töltelékhez
-
200 ml sovány tej
-
100 g joghurt
-
5 csepp vaníliaaroma
-
10 ml folyékony édesítőszer
A mázhoz
-
2 ek víz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta készítése: A zabpelyhet ledaráljuk (én mixerrel). Hozzákeverjük a kakaót, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket.
- A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját az édesítővel alaposan kihabosítjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd a száraz hozzávalókat is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt a tészta, hosszában megfelezzük (kettévágjuk).
- A krém készítése: a tejet, joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (vagy keményítőt), édesítőszert és a vanília aromát is. Csomómentesre keverjük, és kis lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
- A máz készítése: a hozzávalókból kenhető mázat készítünk, ezzel vonjuk be majd a sütemény tetejét.
- A tejszelet összeállítása: az egyik tésztára rákenjük a krémet, a másik tésztát felszeleteljük (10 darab kb. 3 cm-es szeletre vágjuk), majd rárakjuk a töltelékre.
- Bevonjuk a kész mázzal, és legalább 5 órát állni hagyjuk a hűtő alsó részében.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 24271
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Ajánló
Mindenkinek, aki valami diétás finomságra vágyik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Rumiszivi
91 recept
A fiam (pedig jóvágású fiatalember!!) átállt a cukor- és lisztmentes diétára. Ilyen süteményekkel kedveskedek neki. :D Ezt a receptet az interneten találta, nagyon megtetszett és igazán nem is tart sokáig elkészíteni. És ami fontos, egészséges és finom is egyben!!!! Forrás: fittsutik.blogspot.hu
Hozzászólások
a zabpehely sajnos nem gluténmentes!
Sajnos! :D Üdv. Szivi
Szia! Kellemes meglepetés itt viszontlátni a receptem - mondjuk forrást írhattál volna :))
Szia Betti, nem tudtam, hogy a te recepted... bocsi!!! :). Valójában nem is én találtam a receptet, hanem a fiam, az ? kérésére készítettem el ezt a finom tejszeletet. S?t, már magam is próbáltam hasonló receptet kreálni, ami egész jól sikerült (szerintem). Még egyszer bocsi!!!! Üdv. Szivi
Betti! Hova tüntél ??
En hajdinaval keszitettem el, mert az glutenmentes, de sajnos nem olyan ize lett, mint amit a kinezetetol vartam. A Cukvia nevezetu folyekony edesitoszerrel keszitettem, de egyszeruen olyan ize lett, mintha semmifele edes dolog nem lett volna benne. Te milyet hasznalsz? Mennyire kell edesnek lennie? Udv, Janos
Kedves János, én egyszer? folyékony asztali édesít?szert használtam, nagyobb üzletekben kapható. 1 teáskanál kb. 60 g cukornak felel meg. És hogy mennyire kell édesnek lennie? Hát ez szerintem ízlést?l függ... Ha javasolni tudom, kóstold meg a tölteléket, s ha kevésbé édes, tegyél még hozzá. Üdv. Szivi
Ha valaki meg akarja kímélni magát a mérgel?dést?l,akkor ne álljon neki ennek a receptnek. Hiányos a tészta leírása,tej vagy víz feltétlen kell bele,mert ezek nélkül csak egy morzsalékos massza lesz. A folyadékot ajánlatos a tojáshab el?tt belekeverni a masszába. Azt sem tudom elképzelni,hogy a joghurtot forralni lehessen /ki sem próbáltam,mert tudom,hogy csak melegíteni szabad,egyébként kicsapódik/. Márpedig ha krémmé akarom f?zni,akkor bizony forralni kell. A mázról már nem is érdemes beszélni. Abba is kellene valami édesít? és egy kis vaj vagy margarin. Lehet,hogy van aki másképp látja az egészet,de nekem ez a véleményem.
Kedves Bévi48, köszönöm a véleményed. Tisztelettel Szivi