r
Nosalty Logó

Tejfölös-zöldséges krumplileves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Tejfölös-zöldséges krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    668 micro
  • β-karotin
    2903 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1336 micro
  • β-karotin
    5807 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    3013 micro
Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A burgonyát és a zellertkockázzuk, a többit karikázzuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk. A paradicsomot isfélbevágjuk. A letisztított hagyma héját lehántjuk, félbevágjuk, de nem aprítjuk fel.
  3. Egy lábasban felhevítjük a libazsírt, először a gombát forgatjuk bele és addig pirítjuk, míg levet nem enged. Borsozzuk, hozzáadjuk a köményt.
  4. Ekkor a többi zöldséget is beleöntjük a lábasba, a krumplit is. Kb. 5 percig magas hőmérsékleten,kicsit pirítva pároljuk őket, meghintjük a liszttel és a fűszerpaprikával, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk (én tettem bele zöldséges ételízesítőt is), hozzáadjuk a fűszereket a durvára aprított petrezselyemmel együtt, és állandó kevergetés közben felfőzzük.
  5. Ekkor redukáljuk a hőmérsékletet, és lassú tűzön pároljuk készre. Miután elzártuk a gázt, lazán belekeverjük a tejfölt, a lábast lefedjük és megvárjuk, míg a tejföl megkocsonyásodik.
  6. Tálalás előtt kiszedjük a paprikát, hagymát, és a paradicsomhéjat.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 7519
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Természetesen lehet házi kolbásszal, avagy füstölt virslivel is elkészíteni, így már felér egy "egytálétellel". Ízlés szerint adhatunk hozza egy csipet majoránnát és tárkonyt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-zöldséges krumplileves
Marti48 317 recept

Szakácsoldalam is bizonyítja, hogy nagyon szeretjük a levest. Ez alól a jó öreg krumplileves sem kivétel! Remekül lehet variálni; jó az úgy teljes egyszerűségében, mint "gazdagítva" is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...