Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Német burgonyaleves

Német burgonyaleves
Német burgonyaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy burgonyás ételek receptes könyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát kockákra vágjuk, a sárgarépát és fehérrépát karikára, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a lisztet, a pirospaprikát, és a levesbe keverjük.
  3. Beleütjük a tojásokat, ne keverjük meg, hogy egészbe maradjon, ecettel ízesítjük.
  4. A tejfölt keverjük el a tojássárgájával, merjünk rá a levesből, keverjük el, majd keverjük a levesbe állandóan keverve, 1-2 percet még hagyjuk a tűzhelyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 618
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplileves, tejfölös burgonyaleves, zöldséges burgonyaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

festocske
festocske Tue, 2012-11-27 21:26

Valóban nagyon finom. Ajánlom mindenkinek a hagyományos krumplileves helyett.

Réka001
Réka001 / Réka001 Fri, 2012-04-13 16:44

Én ma készítettem el a recepted!:) Nagyon finom lett, köszönöm! Máskor is csinálok!

282
burgonya 40 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 3 db
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 4 db
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
ecet 1 kk
fűszerpaprika 1 kk
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1 dl
víz 1.5 l