r
Nosalty Logó

Tejfölös-tárkonyos zöldségleves

bridge
Tejfölös-tárkonyos zöldségleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

426
Kalória
8.2g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
732.4g
Víz
59g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    732.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    3255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 426 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8214.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    6264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    13022 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6587 micro
Összesen 1710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. Afehérrépát ésa zellertmegpucoljuk, és félbevágjuk (aki szereti, vághatja kisebbre is, de én ki szoktam venni).
  2. Az egyik sárgarépát vékony karikákra szeleteljük, a másik sárgarépát és a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd beleteszzük a zölségeketa borsóval együtt (de a reszelt burgonya és répa nélkül). Pár percig dinszteljük őket az olajon, majd rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és gyorsan felöntjük egy kis vízzel.
  4. Egy kis párolás után felöntjük vízzel, és ízesítjük sóval, leveskockával, ételízesítővel.
  5. Mielőtt teljesen puhára főnea zöldség, beletesszük a reszelt répát és burgonyát is.
  6. A tejföltösszekeverjük a liszttel és a levesből kiemelt 2 merőkanállével úgy, hogy csomómentes legyen.
  7. Behabarjuk a levest a tejfölös szósszal és a tárkonnyal, majd újra felforraljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Nem vagyok vegetáriánus, de jobban szeretem azokat a leveseket, amelyekben nincsen hús. Ezért dobtam össze egy ilyen "ami volt a hűtőben" levest. Nagyon gyorsan kész van, és igazán ízletes a végeredmény.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek