Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi kecskesajtos rizottó

Tavaszi kecskesajtos rizottó
Tavaszi kecskesajtos rizottó
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert a rizottó jó, és mily laktató is!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, a zellerszárakat felkockázzuk, a kecskesajtot apróra, míg a füstölt sajtot rusztikusra reszeljük. Egy kis vajon átfuttatjuk serpenyőben a bébi spenótot. Majd az olívaolajon egy nagyobb lábasban elkezdjük dinsztelni a hagymát és a zellert. Beleöntjük a rizst, és sűrű kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz és "pattog", akkor hozzáadjuk a bort, és nem felejtjük el a folyamatos kevergetést, mert könnyen lekaphat. Ha hamar beszívja a levet, de a rizst még messze nem érezzük, hogy puhulna, akkor le is vehetjük a gázról, és fontos, hogy erre az időszakra (4-5 perc) lefedjük. Ezután újra felrakhatjuk, és adagoljuk merőkanalanként hozzá az alaplevünket, ahogy beszívja, rögtön jöhet a következő adag. Fűszerezzük, és itt adjuk hozzá a fokhagymát, a vajat és a reszelt kecskesajtot. Akkor lesz jó a rizottónk, ha krémes állagú, rutinosok ezt már látásra is tudják.
  2. Tálaláskor a bébi spenótra kupacokban helyezzük a rizottónkat, és megszórjuk füstölt sajttal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
106 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rizottó, kurkuma, spenót, kecskesajt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

688
rizottó rizs 60 dkg
kecskesajt 100 g
füstölt sajt 100 g
alaplé 8 dl
fehérbor 2 dl
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
spenót 500 g
kapor 2 ek
kurkuma 2 kávéskanál
vaj 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor