r
Nosalty Logó

Tavaszi kecskesajtos rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Tavaszi kecskesajtos rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7563 micro
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6204.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    3371 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2913 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2207 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21821 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45376 micro
Összesen 4128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, a zellerszárakat felkockázzuk, a kecskesajtot apróra, míg a füstölt sajtot rusztikusra reszeljük. Egy kis vajon átfuttatjuk serpenyőben a bébi spenótot. Majd az olívaolajon egy nagyobb lábasban elkezdjük dinsztelni a hagymát és a zellert. Beleöntjük a rizst, és sűrű kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz és "pattog", akkor hozzáadjuk a bort, és nem felejtjük el a folyamatos kevergetést, mert könnyen lekaphat. Ha hamar beszívja a levet, de a rizst még messze nem érezzük, hogy puhulna, akkor le is vehetjük a gázról, és fontos, hogy erre az időszakra (4-5 perc) lefedjük. Ezután újra felrakhatjuk, és adagoljuk merőkanalanként hozzá az alaplevünket, ahogy beszívja, rögtön jöhet a következő adag. Fűszerezzük, és itt adjuk hozzá a fokhagymát, a vajat és a reszelt kecskesajtot. Akkor lesz jó a rizottónk, ha krémes állagú, rutinosok ezt már látásra is tudják.
  2. Tálaláskor a bébi spenótra kupacokban helyezzük a rizottónkat, és megszórjuk füstölt sajttal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2305
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Mert a rizottó jó, és mily laktató is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...