Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négysajtos rizottó

Négysajtos rizottó
Négysajtos rizottó
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizottó eredetileg egy észak-olasz fogás, ami mára egész Olaszországban elterjedt. A rizottót vacsorához előételként ajánlom száraz fehérborral. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom az összeolvadt sajtok miatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A vajat felolvasztjuk egy szélesebb lábasban, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és lassú tűzön 3-5 percig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul.
  2. A megmosott rizst a hagymához öntjük, és addig kevergetjük, amíg elkezd a rizs dagadni, és sercegni. Ekkor hozzáadjuk a fehérbort. Sűrűn kevergetjük, amikor a levét elfőtte akkor a forró húslevessel (részletekben) felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Lassú tűzön gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a lé el nem fő. A húslevessel addig pótoljuk, amíg szükséges ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, ez kb. 20-25 perc.
  4. Levesszük a tűzről, és az apróra vágott sajtokat beleszórjuk a rizsbe. A parmezánból tartsunk vissza egy kicsit a tálaláshoz. Addig keverjük óvatosan, amíg a sajt el nem olvad. Tálaláskor reszelt parmezánnal hintsük meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

641
vaj 40 g
vöröshagyma 1 közepes fej
csirke alaplé 1 l
rizottó rizs 350 g
fehérbor 2 dl
gorgonzola 50 g
parmezán sajt 50 g
gruyére sajt 50 g
sajt 50 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint