r
Nosalty Logó

Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Gorgonzolás rizottó friss körtével és dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1983 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 496 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.5 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    2318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1983 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk a rizst, amíg üveges nem lesz. Közben felforrósítjik az alaplevet.
  2. Ha a rizs üveges, nagyon kis lángra vesszük, és teszünk rá egy merőkanál alaplevet. Óvatosan megkeverjük, lefedjük.
  3. Ha a rizs felszívta az első adag alaplevet, újat merünk rá, kevergerjük, lefedjük. Ezt addig ismételjük, amíg az alaplé el nem fogy, és a rizs is puhul.
  4. Utoljára öntjük fel a fehérborral, megvárjuk, míg azt is magába issza.
  5. Közben száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a durvára vágott diót (színe ne legyen, csak illata!).
  6. Ha az a rizottónk a bort is magába szívta, akkor hozzáadjuk a gorgonzolát, és elkeverjük - szép krémes lesz tőle.
  7. Végül hozzátesszük a kockára vágott körtét, és az illatosra pirított diót.
  8. Lefedjük, elzárjuk a gázt, és pár percig hagyjuk, hogy a körte is puhuljon picit a gőzben.
  9. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 17089
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Rizottóhoz kell a nedű - ezért készül mindig vacsorára. Szeremley Rizliget szívtak magukba a rizsszemek - meg én is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rizottóláz még mindig tart. És miért ne lehetne egy ronda hétköznapot is feldobni egy villámgyors, különleges vacsival? A sajt-gyümölcs-bor trió amúgy is jöhet bármikor, rizottóként újjászületve pedig különösen ott van a szeren. Jó, ősszel lehet ótentikusabb lenne, de túl türelmetlen voltam kivárni a körteszezont. Az eredeti receptet Fűszeres Eszternél találtam.  

Hozzászólások (4)

Varga Beáta

Aszalt szilvás sz?zérme mellé készítettük köretnek...hmmmmmmmmmmmm.

vmzsuzsa

Én is aszalt szilvás sz?zérme mellé készítettem, ott találtam az ajánlást. Nagyon izlett, finom volt. Gorgonzola helyett márványsajttal, mert azt jobban szeretjük. Köszi a receptet. Zsuzsa.

emóció

Az aszalt szilvás sz?zet én is kipróbáltam már tavaly karácsonykor, legközelebb ilyen köret lesz hozzá, f?leg azért, mert imádom a gorgonzolát! :-)

fonta

a körte semmivel sem drágább alapanyag, mint a karfiol vagy a padlizsán, és mindenhol kapható. kár szabadkozni a szezonalitás miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek