Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos zöldborsóleves

Tárkonyos zöldborsóleves
Tárkonyos zöldborsóleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden zöldségféle finom és friss, tavaszi, zsenge. Muszáj volt elkészíteni ezt a levest, mert a tavaszi hangulatot ez csak feldobni tudja.:-) Sikerült. :-)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Könnyű, tavaszias második fogást kínáljunk a leves után.

Aki sűrűbbre szeretné a levest, az készítheti lisztes habarással, de nem szükséges, nem ez a cél, az inkább télies...:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fazékba beletesszük a pucolt zöldségeket: paprika negyedelve (kicsumázva), paradicsom negyedelve, a vöröshagyma utolsó héjában, és a félbe vágott fokhagyma, a zöldborsó.
  2. Majd a zöldség és a répa szélesebb karikákra vágva, a karalábé kockázva , a zellergumó kockákra vágva, a fele mennyiségű petrezselyemzöldje és tárkony, a felkockázott burgonya, babérlevél, a fűszerek, víz.
  3. Feltesszük főni, amikor már majdnem kész, kóstoljuk, még pótolhatjuk a fűszereket, akkor tesszük bele a levestésztát, és a virslit.
  4. Ha összeforrt, a tészta megfőtt, a virsli is, kóstoljuk, még mindig pótolhatjuk a fűszert.
  5. Ekkor tesszük bele a legvégén a maradék friss petrezselymet és tárkonyt, amit a tejfölben kevertünk el, felforr és kész, tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 677
elküldve: 6
receptkönyvben: 223
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tárkonyos zöldségleves tejföllel, tejfölös-tárkonyos zöldborsóleves, fűszeres borsóleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-05-11 13:56

Kedves Bató Edit!

Mi is szeretjük, örülök, hogy tetszik és remélem, ízleni is fog.:-))
Nagyon szép napot és hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-05-04 07:59

KAedves katamolly!

Köszönöm szépen.
A sok friss zöldségből , valami felséges ízkavalkád érkezik meg ilyenkor tavasszal.:-))

Jó főzőcskézést!
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

katamolly
katamolly Thu, 2012-05-03 15:49

De jó!!!! Megint egy finom leves Tőled! Elmentve és hamarosan megcsinálva!:-)

732
zöldborsó 60 dkg
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 4 nagy db
fehérrépa 4 nagy db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
petrezselyem 5 szál
burgonya 7 közepes db
füstölt virsli 210 g
eperlevél tészta 250 g
víz 4 l
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
tárkony 1 ek
babérlevél 1 db
tejföl 2 dl