r
Nosalty Logó

Borsóleves Csillus konyhájából

NS
Borsóleves Csillus konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
8.4g
Fehérje
41.5g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
582.6g
Víz
-
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2499 micro
  • β-karotin
    6404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2970 micro
Összesen 404 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6340.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    4894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9997 micro
  • β-karotin
    25617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    11881 micro
Összesen 1615 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felszeleteljük, és feltesszük az olajon dinsztelni.
  2. Amikor már szép halvány, rádobjuk a lisztet, és egy kicsit megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük egy kis vízzel.
  3. Ahogy felforrt a kis víz, beletesszük a leveskockákat, a cukrot, (ami egyébként a borsó édeskés ízét emeli ki, nem lesz tőle édes a levesünk, de igazán jó ízt ad. ) és az ételízesítőt.
  4. Ezután belerakjuk a megpucolt, és felvágott zöldségeket és a borsót is, felöntjük annyi vízzel ami bőven ellepi.
  5. Addig főzzük, amíg minden megpuhul benne, ízlés szerint lehet még sózni. Forrón tálalva az igazi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p

Egy esős hűvös délutánon úgy gondoltam, hogy egy forró zöldséges leves most jót tenne. így körülnéztem, és megtaláltam az ideális levest. :) Ez a változat a saját változatom, érdemes kipróbálni, sosem okozott csalódást, nem lehet elrontani! Ahogy készen lett, fogtam magam és egy nagy takaróval és ezzel a kis levessel ültem a kanapéra, és hálát adtam a Teremtőnek, hogy ilyen sok finomságot adott a világunknak :)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...