Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erwtensoep - Holland borsóleves

Erwtensoep - Holland borsóleves
Erwtensoep - Holland borsóleves
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még fiatalon, Apukám evett ilyen levest először egy nagyon kedves holland családnál, mikor kint dolgozott. A recept azóta megvan, és a barátság is.:) Nálunk mindenki nagyon szereti, ezért főzzük is szorgalmasan. Aki szereti, a főzés vége előtt karikázhat bele füstölt roppanós virslit, nem fogja elrontani. Mi párommal tejföllel szoktuk enni. Lehet kicsit furán hangzik, de érdemes kipróbálni.:)

További képek itt.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Aki szereti a finom, és laktató leveseket próbálja ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót előző este átválogatjuk, megmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét és a sárgarépát karikákra vágjuk. A vöröshagymát, zellert és zellerszárat kis kockára aprítjuk.
  3. Egy nagy fazékban kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a kockákra vágott szalonnát.
  4. Mikor a szalonna szépen pirosodik, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átpirítjuk, majd kb. 5 percig dinszteljük.
  5. A zöldségekhez öntjük a borsót, az áztatóvízzel együtt, megsózzuk, majd ha még szükséges, annyi vizet öntünk hozzá, hogy épp ellepje a zöldségeket.
  6. Kis lángon főzzük addig, míg a borsó krémes állagú nem lesz (borsója válogatja, ez kb. 1,5-2 óra). Ha szükséges, a vizet pótoljuk, mivel hajlamos leragadni. (Óvatosan keverjük, nehogy fröcsögjön.)
  7. Mielőtt levennénk a tűzről friss, vagy szárított kakukkfűvel ízesítjük.
  8. Puha kenyérrel tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 135
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: holland
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

holland sárgaborsóleves, felesborsóleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eras22
eras22 Mon, 2011-11-07 19:46

Én kruplit és feketeborsot is teszek belle. 20 éve főzöm. Nagyon fini.

399
felesborsó 0.5 kg
császárszalonna 25 dkg
zeller 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
póréhagyma 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
víz 1 l