r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeraguleves erikamamától

NS
Tárkonyos csirkeraguleves erikamamától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

293
Kalória
15.5g
Fehérje
25g
Szénhidrát
16g
Zsír
545.1g
Víz
56.5g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1763 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1670 micro
  • β-karotin
    4081 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 293 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7132.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    3866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    3270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2955 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    24485 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 1763 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát csíkokra vágjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. A csirkemellet kockára vágjuk.
  2. A hagymát kockára vágjuk, az olajon megpároljuk egy kicsit. Ráöntjük a feldarabolt csirkemellet, amit fehéredésig sütünk rajta. Majd az összes zöldséget is ráöntjük a gombával együtt, és legalább 15 percig így pároljuk tovább. Közben sózzuk, borsozzuk, beletesszük a tárkonyt, és a fokhagymát is beletörjük.
  3. Felengedjük vízzel, beletesszük az egész paradicsomot és az egész paprikát és a két darab leveskockát is.
  4. Ha felfőtt, alacsony lángra vesszük a tűzhelyet, és lassan főzzük tovább, míg minden meg nem fő a levesben.
  5. Ha már minden megfőtt, akkor beleöntjük a tejszínt és petrezselyemzöldjét is apríthatunk bele. Még 10 percig főzzük, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ha még sűrűbb levest szeretnénk, akkor egy tojásból készítsünk nokedlit. és még mielőtt a tejszínt beletennénk a levesbe, azelőtt szagassuk bele a nokedlit a levesbe, és úgy főzzük ki.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek