Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeraguleves burgonyagombóccal

Csirkeraguleves burgonyagombóccal
Csirkeraguleves burgonyagombóccal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombócoktól nagyon laktató, ezért egytálételnek is megfelelő.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A habaráshoz

A burgonyagombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat kifilézzük, a húst kisebb darabokra felkockázzuk. (Én a csontokat is belefőztem a levesbe, finom ízt ad neki.)
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. Mikor a hagymák már üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkockázott húst (és a csontokat), és magasabb hőfokon kicsit lepirítjuk.
  4. A zellert és a karalábét felkockázzuk, a répákat pedig felkarikázzuk. A zellerzöldet és a nagy csokor petrezselymet alaposan megmossuk, és összekötözzük.
  5. Mikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk.
  6. Felöntjük vízzel, és beletesszük az összekötözött zöldségzöldeket. Alaposan sózzuk, borsozzuk.
  7. Közben elkészítjük a burgonyagombócot: a burgonyát sós vízben héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és kicsit hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, a liszttel és a tojással alaposan összedolgozzuk, és sóval ízesítjük.
  8. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük őket. Kb. 5-6 percig főzzük.
  9. Míg a gombócok megfőnek, addig elkészítjük a habarást. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. 
  10. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és 1-2 percig összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot, és belefacsarjuk 1 citrom levét.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 36 200
elküldve: 44
receptkönyvben: 859
elkészítve: 38/55
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombócos csirkeraguleves, raguleves csirkéből burgonyagombóccal, gombócos csirkeraguleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

botianya2011
botianya2011 Tue, 2019-02-19 16:56

Nagyon finom, tartalmas, a citrom levétől kellemesen pikáns lett. Többször el fogom még készíteni. Köszönöm a receptet.

733
csirkecomb 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
libazsír 2 ek
víz 1.5 l
főzőtejszín 200 ml
finomliszt 3 csapott ek
citromlé 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
burgonya 4 közepes db
finomliszt 12 dkg
vaj 5 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint