Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mulligatawny leves

Mulligatawny leves
Mulligatawny leves
160 perc / előkészület: 20 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept forrása: Hedwig Maria Stuber – Ich helfe dir kochen.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az eredeti receptben a forró vajban, mielőtt a paradicsom- és zellerkockát hozzáadnánk, kisütünk 100 g apró kockára vágott szalonnát. Én ezt most kihagytam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, apró darabokra vágjuk, majd hideg sós vízben, a hagymával, a leveszöldségekkel és a babérlevéllel lassú tűzön kb. 2 óra alatt puhára főzzük.
  2. A halványító zellert apró kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kiszedjük a magokat, majd apró kockákra vágjuk. A megfőtt húst lebőrözzük, a csontokról leszedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A levest átszűrjük.
  3. A forró vajban a zeller- és paradicsomkockákat kb. 5 percig dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, apránként felöntjük 1 ½ l levessel, 20 percig főzzük. Sóval, curry-vel és cayenne borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt. A húst a levesben felmelegítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 942
elküldve: 2
receptkönyvben: 158
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1947 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés zöldségleves curry-vel, paradicsomos-zelleres csirkeleves curry-vel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
csirke 1.2 kg
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 100 g
fehérrépa 100 g
vaj 30 g
halványító zeller 1 közepes szár
paradicsom 2 db
finomliszt 4 evőkanál
curry por 1 ek
cayenne bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 100 g