r
Nosalty Logó

Mulligatawny leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mulligatawny leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    549 micro
  • β-karotin
    1406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    3297 micro
  • β-karotin
    8438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 2505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, apró darabokra vágjuk, majd hideg sós vízben, a hagymával, a leveszöldségekkel és a babérlevéllel lassú tűzön kb. 2 óra alatt puhára főzzük.
  2. A halványító zellert apró kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kiszedjük a magokat, majd apró kockákra vágjuk. A megfőtt húst lebőrözzük, a csontokról leszedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A levest átszűrjük.
  3. A forró vajban a zeller- és paradicsomkockákat kb. 5 percig dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, apránként felöntjük 1 ½ l levessel, 20 percig főzzük. Sóval, curry-vel és cayenne borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt. A húst a levesben felmelegítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15414
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Az eredeti receptben a forró vajban, mielőtt a paradicsom- és zellerkockát hozzáadnánk, kisütünk 100 g apró kockára vágott szalonnát. Én ezt most kihagytam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept forrása: Hedwig Maria Stuber – Ich helfe dir kochen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?