Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi kapros raguleves

Bakonyi kapros raguleves
Bakonyi kapros raguleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, tartalmas leves egy régi recept alapján ami mindig nagy sikert arat a szeretteim körében...  Imádnak érte! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hideg őszi, téli napok laktató levese... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk.
  2. A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobáljuk a kockára vágott sertéscombot, együtt pirítjuk, amíg a hús kifehéredik és egy kis levet enged.
  3. Most kerül bele a karikára vágott sárgarépa, fehérrépa és gomba és a lereszelt fokhagyma. Pár percig együtt pároljuk a hozzávalókat, majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük 2 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Most kerül bele a füstölt kolbász karikára vágva, a paradicsom egészben és a TV paprika hasábokra vágva. Forrásig hevítjük, majd visszavesszük a hőt, hogy a leves lassan bugyogva főljön. Fedő nélkül főzzük egészen addig, amíg a hús meg nem puhul.
  5. Kiszedjük a paradicsomot és a TV paprika hasábokat. A nagy doboz tejföl felét összekeverjük a finomliszttel (a maradékot tálaláskor használjuk fel!), majd a leves levéből kanalazunk rá egy kicsit, és homogén állagúvá simítjuk, majd egy szűrőn keresztül belecsorgatjuk a levesbe, és jól elkeverjük.
  6. Rászórjuk az aprított kaprot, és 2-3 percen át forraljuk.
  7. Egy-egy kanál tejföllel, kaporral díszítve forrón tálaljuk. Tipp: az elkészült levest csípős paprikával (Erős Pista) tovább ízesíthetjük...

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 677
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

sirGalahad

Mióta szakács: 2013.11.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

betyárleves, gombaleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2018-01-22 20:49

A konyhaablakban nőtt friss kaporral készítettem holnapi ebédnek. Az edzésről megjött gyerekem két tányérral is "befalt" belőle! Én is megkóstoltam... Nagyon finom. Köszönöm a receptet.
Andi

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Wed, 2017-11-08 20:42

Nagyon finom ! Burgonyával dúsítottam picit és zöldbabbal kapott egy kis palócos beütést,de ezek nélkül is kiválló!!! Köszönöm,többször is elkészítem!

sirGalahad
sirGalahad / sirGalahad Fri, 2016-11-04 21:48

Szia ANYUS01!
Részemről szárított kaprot használtam, ízesítésre és díszítésre is. A friss kapornak intenzívebb az íze azzal óvatosan... :)

918
kolozsvári szalonna 15 dkg
sertéscomb 50 dkg
parasztkolbász 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 20 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
tv paprika 1 db
paradicsom 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 330 g
finomliszt 2 evőkanál
kapor 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 2 l