r
Nosalty Logó

Bakonyi kapros raguleves

sirGalahad
Bakonyi kapros raguleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

922
Kalória
42.1g
Fehérje
29.1g
Szénhidrát
71g
Zsír
854.8g
Víz
161.2g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6075 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    284 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7985.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    3419.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2874 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    24299 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 3683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk.
  2. A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobáljuk a kockára vágott sertéscombot, együtt pirítjuk, amíg a hús kifehéredik és egy kis levet enged.
  3. Most kerül bele a karikára vágott sárgarépa, fehérrépa és gomba és a lereszelt fokhagyma. Pár percig együtt pároljuk a hozzávalókat, majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük 2 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Most kerül bele a füstölt kolbász karikára vágva, a paradicsom egészben és a TV paprika hasábokra vágva. Forrásig hevítjük, majd visszavesszük a hőt, hogy a leves lassan bugyogva főljön. Fedő nélkül főzzük egészen addig, amíg a hús meg nem puhul.
  5. Kiszedjük a paradicsomot és a TV paprika hasábokat. A nagy doboz tejföl felét összekeverjük a finomliszttel (a maradékot tálaláskor használjuk fel!), majd a leves levéből kanalazunk rá egy kicsit, és homogén állagúvá simítjuk, majd egy szűrőn keresztül belecsorgatjuk a levesbe, és jól elkeverjük.
  6. Rászórjuk az aprított kaprot, és 2-3 percen át forraljuk.
  7. Egy-egy kanál tejföllel, kaporral díszítve forrón tálaljuk. Tipp: az elkészült levest csípős paprikával (Erős Pista) tovább ízesíthetjük...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ízletes, tartalmas leves egy régi recept alapján ami mindig nagy sikert arat a szeretteim körében...  Imádnak érte! :)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...