r
Nosalty Logó

Bakonyi kapros raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sirGalahad
Bakonyi kapros raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 922 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3683 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6075 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 922 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    284 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7985.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3419.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2874 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    24299 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 3683 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk.
  2. A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobáljuk a kockára vágott sertéscombot, együtt pirítjuk, amíg a hús kifehéredik és egy kis levet enged.
  3. Most kerül bele a karikára vágott sárgarépa, fehérrépa és gomba és a lereszelt fokhagyma. Pár percig együtt pároljuk a hozzávalókat, majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük 2 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Most kerül bele a füstölt kolbász karikára vágva, a paradicsom egészben és a TV paprika hasábokra vágva. Forrásig hevítjük, majd visszavesszük a hőt, hogy a leves lassan bugyogva főljön. Fedő nélkül főzzük egészen addig, amíg a hús meg nem puhul.
  5. Kiszedjük a paradicsomot és a TV paprika hasábokat. A nagy doboz tejföl felét összekeverjük a finomliszttel (a maradékot tálaláskor használjuk fel!), majd a leves levéből kanalazunk rá egy kicsit, és homogén állagúvá simítjuk, majd egy szűrőn keresztül belecsorgatjuk a levesbe, és jól elkeverjük.
  6. Rászórjuk az aprított kaprot, és 2-3 percen át forraljuk.
  7. Egy-egy kanál tejföllel, kaporral díszítve forrón tálaljuk. Tipp: az elkészült levest csípős paprikával (Erős Pista) tovább ízesíthetjük...
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 24109
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 16.

Ajánló

Hideg őszi, téli napok laktató levese... :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bakonyi kapros raguleves
sirGalahad 10 recept

Ízletes, tartalmas leves egy régi recept alapján ami mindig nagy sikert arat a szeretteim körében...  Imádnak érte! :)

Hozzászólások

ANYUS01

Szia! Azt kérdezném, a kapor friss vagy szárított?

sirGalahad

Szia ANYUS01! Részemr?l szárított kaprot használtam, ízesítésre és díszítésre is. A friss kapornak intenzívebb az íze azzal óvatosan... :)

barathneerika@gmail.com

Nagyon finom ! Burgonyával dúsítottam picit és zöldbabbal kapott egy kis palócos beütést,de ezek nélkül is kiválló!!! Köszönöm,többször is elkészítem!

Lizinka_

A konyhaablakban n?tt friss kaporral készítettem holnapi ebédnek. Az edzésr?l megjött gyerekem két tányérral is "befalt" bel?le! Én is megkóstoltam... Nagyon finom. Köszönöm a receptet. Andi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek