Tárkonyos raguleves 11. -karamellel
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
40g fehérrépa26 kcal
-
30g zeller11 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
14g csemegekukorica12 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
14 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
2g citromlé0 kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
800g sárgarépa292 kcal
-
400g fehérrépa255 kcal
-
300g zeller108 kcal
-
200g karalábé40 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g tárkony18 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g citromlé4 kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
23.8g csirkemellfilé29 kcal
-
19g sárgarépa7 kcal
-
9.5g fehérrépa6 kcal
-
7.1g zeller3 kcal
-
4.8g karalábé1 kcal
-
11.9g gomba3 kcal
-
11.9g zöldborsó10 kcal
-
3.3g csemegekukorica3 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
4.8g főzőtejszín6 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 321.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 2488 micro
-
β-karotin 6138 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1512 micro
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 299 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8005.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 1003 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 859 mg
-
Foszfor 4320 mg
-
Nátrium 1463 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.5 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 85 mg
VÍZ
-
Összesen 3211.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6447 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 451 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 139 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1011 micro
-
Kolin: 1229 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 24884 micro
-
β-karotin 61378 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 15121 micro
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 591 micro
-
β-karotin 1459 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
80 dkg sárgarépa
-
40 dkg fehérrépa
-
30 dkg zeller
-
20 dkg karalábé
-
50 dkg gomba
-
50 dkg zöldborsó
-
10 dkg vöröshagyma
-
1 ek cukor
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A zöldségeket és a gombát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
- A húst felkockázzuk.
- A hagymát és a tárkonyt megmossuk, és nagyon finomra vágjuk.
- Egy méretes fazékban, középlángon 1 ek cukrot világosbarnára karamellizálunk, kicsire vesszük a lángot, majd ráöntjük az olajat, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tárkony felét. Folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
- Rádobjuk a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, karalábét és a húst. Sózzuk, borsozzuk.
- Fedő alatt pároljuk 15 percig, majd rádobjuk a borsót, kukoricát és a gombát. Ezzel még további 10 percig pároljuk.
- Levesszük a fedőt, és 1 ek liszttel kicsit visszapirítjuk, majd felengedjük 3-4 l vízzel.
- Ízesítjük ételízesítővel, és kislángon még másfél óráig főzzük.
- A tejszínt elkeverjük az apróra vágott tárkony másik felével, és egy kevés forró levessel.
- Beletesszük a levesbe, és összeforraljuk pár perc alatt.
- A citrom levét tálaláskor adjuk hozzá.
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 23857
- Feltöltés dátuma: 2010. október 02.
Ajánló
Ajánlom levesem mindenkinek, aki szereti a tárkonyt és szereti a pikáns ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet egy szakács barátunk adta meg. Először megijedtem a karamelltől, de mire kész lett a leves, olyan ízözön fogadott, hogy azóta csak így készítem el. Tulajdonképpen a sütibe is azért teszünk csipet sót, hogy kihozza az édes ízeket, hát itt a cukor hozza ki a zöldségek és a tárkony ízét. Nem lesz édes a leves tőle, sőt kompenzálja a citrom savas ízét. Sót és delikátot a szokásos mennyiségben rakok a levesbe. A marék tárkonyt friss, kertemben szedett tárkonyból teszem bele. Ha télen készítem, akkor 1 zacskónyi mennyiséget használok fel. Petrezselymet azért nem használok ehhez a leveshez, mert szerintem elveszi a tárkony ízét. Ne sokalljátok a zöldséget se bele, mert ettől lesz jó sűrű raguleves.