r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves 11. -karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bokine
Tárkonyos raguleves 11. -karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    6138 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    299 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8005.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    859 mg
  • Foszfor
    4320 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    3211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6447 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    139 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1011 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    24884 micro
  • β-karotin
    61378 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    15121 micro
Összesen 3082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    1459 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a gombát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
  2. A húst felkockázzuk.
  3. A hagymát és a tárkonyt megmossuk, és nagyon finomra vágjuk.
  4. Egy méretes fazékban, középlángon 1 ek cukrot világosbarnára karamellizálunk, kicsire vesszük a lángot, majd ráöntjük az olajat, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tárkony felét. Folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
  5. Rádobjuk a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, karalábét és a húst. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Fedő alatt pároljuk 15 percig, majd rádobjuk a borsót, kukoricát és a gombát. Ezzel még további 10 percig pároljuk.
  7. Levesszük a fedőt, és 1 ek liszttel kicsit visszapirítjuk, majd felengedjük 3-4 l vízzel.
  8. Ízesítjük ételízesítővel, és kislángon még másfél óráig főzzük.
  9. A tejszínt elkeverjük az apróra vágott tárkony másik felével, és egy kevés forró levessel.
  10. Beletesszük a levesbe, és összeforraljuk pár perc alatt.
  11. A citrom levét tálaláskor adjuk hozzá.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23857
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Ajánló

Ajánlom levesem mindenkinek, aki szereti a tárkonyt és szereti a pikáns ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy szakács barátunk adta meg. Először megijedtem a karamelltől, de mire kész lett a leves, olyan ízözön fogadott, hogy azóta csak így készítem el. Tulajdonképpen a sütibe is azért teszünk csipet sót, hogy kihozza az édes ízeket, hát itt a cukor hozza ki a zöldségek és a tárkony ízét. Nem lesz édes a leves tőle, sőt kompenzálja a citrom savas ízét. Sót és delikátot a szokásos mennyiségben rakok a levesbe. A marék tárkonyt friss, kertemben szedett tárkonyból teszem bele. Ha télen készítem, akkor 1 zacskónyi mennyiséget használok fel. Petrezselymet azért nem használok ehhez a leveshez, mert szerintem elveszi a tárkony ízét. Ne sokalljátok a zöldséget se bele, mert ettől lesz jó sűrű raguleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...