Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos habart krumplileves

Tárkonyos habart krumplileves
Tárkonyos habart krumplileves
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon  laktatós, egy pár szelet süti vagy bármilyen tészta (mákos stb) jó hozzá. Nálunk sokat készül. Ez a leves is olcsó, hisz maradékból készül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt csontot este beáztatjuk forró vízbe, másnap odatesszük főni, hagymát, fokhagymát, babérlevelet teszünk a vízbe.
  2. Ameddig fő, megtisztítjuk a zöldségeket, a krumplit.
  3. Amikor a hús puhára főtt kivesszük, és a többi hozzávalót abban a vízben főzzük meg (megnézzük, mennyire sós, ha igen, teszünk hozzá vizet), a fűszerekkel együtt. Belevágjuk a zöldhagymát, a petrezselymet, és puhára főzzük.
  4. A csontról (vagy) csülökről leszedjük a rajta lévő füstölt húst, félretesszük, és amikor a leves kész, minden puha benne, ezt a húst, amit kis darabokra vágtunk hozzátesszük.
  5. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és behabarjuk, egyet rottyan és kész.
  6. Tejfölt lehet még tenni rá tálaláskor is, finom, puha friss házi kenyérrel isteni.

 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 562
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt csülkös krumplileves, krumplileves füstölt csülökkel, csülkös krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

595
füstölt sertéscsülök 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 0 ízlés szerint
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
petrezselyem 0 ízlés szerint
zöldhagyma 1 közepes db
tárkony 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
burgonya 5 közepes db
víz 2 l