r
Nosalty Logó

Savanyúkáposztás burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Turmix
Savanyúkáposztás burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2632 micro
  • β-karotin
    6283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 285 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2732.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2992.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    10529 micro
  • β-karotin
    25130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 1139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyúkáposztát apróra vágjuk és egy külön edénybe beletesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és főzzük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk.
  3. A sárgarépát, fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk (én gyufaszálra vágtam).
  4. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk, majd az olajon meghervasztjuk.
  5. Hozzáadjuk a burgonyát, babérlevelet, sót, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és takarék lángon főzzük.
  6. Amikor félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és készre főzzük.
  7. A végén a megfőtt savanyúkáposztát is beletesszük, és összerottyantjuk.
  8. Elkészítjük a habarást az étkezési keményítőből, tejfölből, és besűrítjük vele a levest.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6206
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Ajánló

Nem akartam agyonfőzni a levesben a zöldségeket, emiatt főztem külön a káposztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A héten főzni akartam a saját verziójú nyírségi bablevesemet, de belém villant, hogy valószínűleg nincs a fagyasztóban kapor, vagy ha van is, semmi kedvem áttúrni, hogy vajon melyik fiók rejti, annyira nem volt erős késztetés a leves iránt. Mivel a hűtő rejtegetett még éppen fogyasztható savanyúkáposztát, azon elmélkedtem, mielőtt az enyészeté lenne, milyen leves készüljön belőle. Gondkodtam a lencsés-savanyúkáposztás verzión, de végül nem áztattam be a lencsét tegnap, így ma egy hirtelen ötlettől vezérelve a tárkonyos pityóka savanyúkáposztás verzióját gondoltam elkészíteni. Mondtam anyának, annyira jó lett, hogy akár ő is készíthette volna

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!