Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti krumplileves

Húsvéti krumplileves
Húsvéti krumplileves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az értékes sonkalé felhasználásának egyik jó lehetősége. Nem baj, ha kicsit sós a lé, mert a zöldségek felveszik, egyedül a zsír mennyiségére kell figyelni (a fölösleget érdemes még hidegen leszedni, és eltenni más célra). Gazdagítható egy adag forgáccsal a maradék sonkából.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforralt sonkalébe beletesszük a feldarabolt zöldségeket, az egészben hagyott hagymát, és kis lángon puhára főzzük. Az elkészülés előtt tíz perccel még egyet forralunk rajta, ekkor mehet bele egy marék tarhonya és a tejföl.
  2. Külön fűszerezni nem kell, hiszen a sonkalé (amiben a kolbász is főtt) sós is, borsos is, pirospaprikás is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 774
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

magaduram

Mióta szakács: 2015.02.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krumplileves, burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

267
sonkalé 3 l
burgonya 80 dkg
sárgarépa 4 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
tarhonya 5 dkg
tejföl 1 dl