Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-tejfölös krumplileves

Tárkonyos-tejfölös krumplileves
Tárkonyos-tejfölös krumplileves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a tárkonyt, valahol láttam ezt a receptet... és hát megtetszett :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a krumplit nagyobb kockákra készítjük elő.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, majd a vöröshagymát megdinszteljük rajta, végül az apróra zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  3. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, kicsit együtt dinszteljük őket.
  4. Ha megdinszteltük, felengedjük vízzel, és ízesítjük az ételízesítővel, borssal, tárkonnyal.
  5. Kis idő elteltével hozzáadjuk a krumplit, és puhára főzzük a zöldségeket.
  6. Eközben elkészítjük a habarást hozzá: a lisztet elkeverjük a tejföllel és tejszínnel csomómentesre.
  7. A levesből kimerünk egy jó két merőkanálnyit, és csomómentesre keverjük (én szoktam ebbe is kis tárkonyt tenni), visszaöntjük a levesbe, és forralunk rajta egyet.
  8. Ha nem elég savanykás, akkor egy pár csepp citromlevet tehetünk hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 51 894
elküldve: 4
receptkönyvben: 126
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos krumplileves, tejszínes-tejfölös krumplileves, krumplileves tejfölösen tárkonnyal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
burgonya 8 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 dl
főzőtejszín 1 dl
tárkony 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 tk
bacon 15 dkg
víz 2 l