Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarja ünneplősen

Tarja ünneplősen
Tarja ünneplősen
270 perc / előkészület: 30 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pikáns fűszerkeveréket egy régi angol recept alapján készítettem el. Ez különleges ízt kölcsönöz a sült húsnak, és ezáltal emeli az ételünket ünnepi magaslatokra.

hozzávalók / 6 adag

Fűszerezés

Hús

Mártás

ajánlat

Az ínyencebbek a húst megbolondíthatják még egy kis baracklekvárral is. Amikor a tarja már majdnem kész, kb. 10 perccel a vége előtt kell jól bekenni a lekvárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszerezés

  1. A narancsnak és a citromnak levágom a héját, és a mozsárba teszem, ehhez adom hozzá a babérleveleket, a szegfűborsot, a köménymagot és a sót. Jól összetöröm, majd hozzáadom a fahéjrudat, a rozmaringot, a kakukkfüvet és teljesen összezúzom.

Hús

  1. A húst már előző nap kb. 2 cm távolságra egymástól bevagdossuk, és bekenjük a fűszerekkel, majd egy egész estén át így hagyjuk pihenni.
  2. Másnap a sütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A húst felöntjük 5 dl csirke alaplével, és a 180 fokos sütőbe tesszük kb. 4 órára.
  3. A sütés vége előtt kb. 45 perccel a hús mellé pakoljuk a zöldségeket és a burgonyát. A narancsot felkarikázzuk, és azt is a húsra helyezzük, majd tovább hagyjuk sülni.
  4. Amikor a hús készen van, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk. Majd alufóliával letakarjuk, amíg a mártást elkészítjük.
  5. A krumplit is külön tálba helyezzük, és letakarjuk alufóliával.

Mártás

  1. Amikor a hús készre sült, leszűrjük a levét, és egy külön lábasba tesszük a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk az 5 dl vizet, a lisztet és a 200 ml bort. Közepes lángon elkezdjük forralni, és jól összeturmixoljuk. Amennyiben még túl sűrű, adjunk hozzá vizet vagy csirke alaplevet.
  2. A tarja szeleteket krumplival és mártással kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 5000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 914
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres tarja vele sült zöldségekkel, pikáns tarja zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1135
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
babérlevél 4 db
szegfűbors 4 g
köménymag 2 teáskanál
8 ek
fahéjrúd 1 db
rozmaring 4 szál
kakukkfű 4 szál
sertéstarja 3 kg
narancs 1 közepes db
vöröshagyma 3 közepes db
zeller 2 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
bors 0 ízlés szerint
csirke alaplé 5 dl
burgonya 7 közepes db
finomliszt 2 evőkanál
vörösbor 200 ml
víz 5 dl