r
Nosalty Logó

Tarhonyával töltött paprika

Lakos Benedek
Tarhonyával töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

493
Kalória
15.1g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
212.3g
Víz
22.3g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
17.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    450.8 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    1698.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2852 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2028 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1731 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    24783 micro
  • β-crypt
    7411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A tarhonyát bő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Közben a mazsolákra forró vizet öntünk és állni hagyjuk őket 10 percig, majd leszűrjük. A diót felaprítjuk, a fetát pedig kockázzuk.
  2. Elkeverjük a tarhonyát a sajttal, dióval, mazsolával, olívaolajjal, fűszerekkel. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá.
  3. A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk úgy, hogy egyben maradjanak a kalapok. A magházakat kivágjuk. Minden paprikát teljesen megtöltünk a tarhonyás keverékkel, majd egy kiolajozott tepsire tesszük őket és a kalapokat is.
  4. A paprikákat 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a tarhonya felül meg nem pirult és a paprikák húsa megpuhult. Frissen, melegen, a zöldfűszeres öntettel tálaljuk őket.

A zöldfűszeres joghurthoz

  1. Minden hozzávalót simára dolgozunk egy botmixerrel, majd felhasználásig hűtőbe tesszük az öntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Töltött paprika, de kivételesen nem a klasszikus értelemben. Tarhonyával, mazsolával, dióval és feta sajttal tömhetjük tele, majd süthetjük meg a húsos kaliforniai paprikákat. Az egészet pedig egy friss, pikáns zöldfűszeres joghurtöntet tökéletesíti.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...