Tarhonyával töltött paprika
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltött paprikához
-
49 kcal
-
38g tarhonya139 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
19g dió123 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldfűszeres joghurthoz
-
25g görög joghurt26 kcal
-
4g kapor2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
4g menta3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
493
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltött paprikához
-
392 kcal
-
300g tarhonya1113 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
150g dió981 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldfűszeres joghurthoz
-
200g görög joghurt206 kcal
-
35g kapor15 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
35g menta25 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3951
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltött paprikához
-
13 kcal
-
9.7g tarhonya36 kcal
-
6.5g feta sajt17 kcal
-
3.2g mazsola10 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
5.5g citrom1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldfűszeres joghurthoz
-
6.5g görög joghurt7 kcal
-
1.1g kapor0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
1.1g menta1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
128
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 212.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 253 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3098 micro
-
β-crypt 926 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
493
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 207.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7313.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 1562 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 709 mg
-
Foszfor 2325 mg
-
Nátrium 2424 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.8 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 1698.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2852 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 2028 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1731 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 24783 micro
-
β-crypt 7411 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1126 micro
Összesen
3951
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A töltött paprikához
-
8 közepes db piros kaliforniai paprika
-
300 g tarhonya
-
200 g feta sajt
-
100 g mazsola
-
150 g dió
-
5 ek olívaolaj
-
1 db citrom
-
0.5 teáskanál fahéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A zöldfűszeres joghurthoz
-
200 g görög joghurt
-
5 szál kapor
-
5 szál petrezselyem
-
5 szál menta
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A töltött paprikához
- A tarhonyát bő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Közben a mazsolákra forró vizet öntünk és állni hagyjuk őket 10 percig, majd leszűrjük. A diót felaprítjuk, a fetát pedig kockázzuk.
- Elkeverjük a tarhonyát a sajttal, dióval, mazsolával, olívaolajjal, fűszerekkel. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá.
- A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk úgy, hogy egyben maradjanak a kalapok. A magházakat kivágjuk. Minden paprikát teljesen megtöltünk a tarhonyás keverékkel, majd egy kiolajozott tepsire tesszük őket és a kalapokat is.
- A paprikákat 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a tarhonya felül meg nem pirult és a paprikák húsa megpuhult. Frissen, melegen, a zöldfűszeres öntettel tálaljuk őket.
A zöldfűszeres joghurthoz
- Minden hozzávalót simára dolgozunk egy botmixerrel, majd felhasználásig hűtőbe tesszük az öntetet.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 1425
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
354 recept
Töltött paprika, de kivételesen nem a klasszikus értelemben. Tarhonyával, mazsolával, dióval és feta sajttal tömhetjük tele, majd süthetjük meg a húsos kaliforniai paprikákat. Az egészet pedig egy friss, pikáns zöldfűszeres joghurtöntet tökéletesíti.