r
Nosalty Logó

Tarhonyával töltött paprika

Lakos Benedek
Tarhonyával töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

493
Kalória
15.1g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
212.3g
Víz
22.3g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
17.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    450.8 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    1698.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2852 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2028 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1731 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    24783 micro
  • β-crypt
    7411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A tarhonyát bő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Közben a mazsolákra forró vizet öntünk és állni hagyjuk őket 10 percig, majd leszűrjük. A diót felaprítjuk, a fetát pedig kockázzuk.
  2. Elkeverjük a tarhonyát a sajttal, dióval, mazsolával, olívaolajjal, fűszerekkel. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá.
  3. A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk úgy, hogy egyben maradjanak a kalapok. A magházakat kivágjuk. Minden paprikát teljesen megtöltünk a tarhonyás keverékkel, majd egy kiolajozott tepsire tesszük őket és a kalapokat is.
  4. A paprikákat 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a tarhonya felül meg nem pirult és a paprikák húsa megpuhult. Frissen, melegen, a zöldfűszeres öntettel tálaljuk őket.

A zöldfűszeres joghurthoz

  1. Minden hozzávalót simára dolgozunk egy botmixerrel, majd felhasználásig hűtőbe tesszük az öntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Töltött paprika, de kivételesen nem a klasszikus értelemben. Tarhonyával, mazsolával, dióval és feta sajttal tömhetjük tele, majd süthetjük meg a húsos kaliforniai paprikákat. Az egészet pedig egy friss, pikáns zöldfűszeres joghurtöntet tökéletesíti.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...