r
Nosalty Logó

Zöldséges bulgur paprikában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Zöldséges bulgur paprikában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 728 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3213 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 183 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1011 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    12853 micro
  • β-crypt
    3697 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3159 micro
Összesen 728 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt átmossuk, és feltesszük főni egy nagy csipetnyi sóval. A víz kb. két ujjnyira lepje el.
  2. Egy serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd ha már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát, majd a cukkinit, végül pedig a paradicsomot. Ha minden összefonnyadt, félretesszük.
  3. Ha a bulgurról elfőtt a víz, takarjuk le, és hagyjuk pihenni 15 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, hőlégkeverésen.
  4. A paprikákat megmossuk, és levágjuk a "kalapjukat", majd kimagozzuk. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a paprika oldalát!
  5. Forgassuk össze a zöldségeket a bulgurral, majd kanalazzuk bele a paprikákba. Tegyük vissza a paprika kalapját.
  6. Egy tepsibe tegyünk kb. 2 centis vizet, erre tegyük rá a töltött paprikákat, és süssük 20 percig. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3929
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 01.

Receptkategóriák

Valami egyszerű, de különleges köretet szerettem volna készíteni hagymás csirkemell mellé. Fonnyadt néhány kaliforniai paprika a tárolóban, a többi hozzávaló is kezdte megadni magát, a bulgur pedig az eredeti terv része volt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek