r
Nosalty Logó

Tantanmen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Júlia
Tantanmen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4211 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8243.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2147 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    3318 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    661 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1259 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    8421 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3142 micro
Összesen 2444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a gyömbért olyan finomra aprítjuk, amennyire csak tudjuk. A zöldhagymát felaprítjuk, de a fehér részt különítsük el a zöldektől. A fehér része a leveshez való főzéshez, a zöld rész a tálaláshoz kell majd.
  2. Vágjuk félbe vagy negyedbe a pak-choit. A tofuból kinyomkodjuk a felesleges folyadékot, és apró darabokra morzsoljuk. Keverjük össze a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat.
  3. Wokban vagy serpenyőben közepes lángon felforrósítunk 1 evőkanál chiliolajat, majd beletesszük a tofut. Amikor a tofu félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldhagyma fehér részét, a fokhagymát és a gyömbért. Az egészet kevergetve 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szószt, és addig főzzük, amíg a tofu felszívja a legtöbb folyadékot. Félretesszük.
  4. A fűszerpasztához összekeverünk 2 evőkanál mogyoróvajat, 1 evőkanál chiliolajat, 1 evőkanál rizsecetet és 1 evőkanál szójaszószt. Keverjük el a szójatejet 1 csésze vízzel, adjuk hozzá a leveskockát és forraljuk fel lassú tűzön. Nem kell fedő rá. Egy másik edényben felforralunk egy kis vizet. Hozzáadjuk a pak-choit, és körülbelül 5 másodpercig blansírozzuk. Kivesszük a vízből és félretesszük.
  5. A vízbe dobjuk a mungóbabcsírát és 30 másodpercig főzzük, kivesszük az edényből és félretesszük (ha konzervet használunk, ezt a részt kihagyhatjuk, azt csak le kell csöpögtetni és megmosni picit). A tésztát ugyanebben a vízben megfőzzük. Frissnek 1-2 perc elegendő, fagyasztott vagy szárított esetén kövessük a csomagoláson található utasításokat.
  6. A fűszerpaszta és a leves felét az egyik tálba, a másik felét a másikba tesszük. Összekeverjük. Egyenlően elosztjuk a tésztát, és próbáljuk szétteríteni, hogy a feltét elférjen a tetején. A tetejére rakjuk a mungóbabcsírát, a pak-choit, az újhagyma zöldjét, a fűszeres tofut, az apróra vágott földimogyorót és a kemény tojást. Ízlés szerint chiliolajat is adhatunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1270
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek