r
Nosalty Logó

Szűzhalom(batta)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Szűzhalom(batta)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3220 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 537 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    359.2 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12563.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    499 mg
  • Kálcium
    2238 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    4527 mg
  • Nátrium
    4795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5915 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    1723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5710 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2463 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    3481 micro
Összesen 3220 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lemossuk, letisztítjuk a hártyáktól és 3 cm vastag szeletekte vágjuk. Kicsit kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borssal megszórjuk és vékonyan megkenjük mustárral. Hűtőben hagyjuk 1-2 órátpácolódni.
  3. Közben a tarját, gombát és a májat kicsi (0,5-0,5 cm) kockákra szeljük.
  4. A hagymát felaprítjuk, vajonmegpároljuk. Rádobjuk a tarját, kicsit hagyjuk átpirulni.
  5. Következik a gomba, amit kicsit fűszerezünk (só, bors, majoranna, csepp szerecsendió), rányomjuk a fokhagymát, rászórjuk a petrezselymet. Így pároljuk míg a leve elfő.
  6. Hozzáadjuk a májkockákat és együtt még 2-3 percig pároljuk.
  7. A tojásokat felverjük a tejföllel, ráöntjük a ragura és átsütjük míg elkezd szilárdulni, kocsonyás állagúra készítjük.
  8. A hússzeleteket a felhevített olaj és vaj keverékében hirtelen kisütjük. Oldalanként 1-2 perc (a szelet vastagságától függ).
  9. Ráhalmozzuk a tojásos ragut és reszelt sajttal megszórva tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14697
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Bármilyen köret és savanyúság illik hozzá. Zöldsalátával is el tudom képzelni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az ötlet, az egész karajon lévő szűzpecsenye felhasználhatóságából jött. Nagy sikere volt a hirtelen ötletnek. Nagyobb mint az eredetileg tervezett karajból készült ételnek, pedig azt is mindenki szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek