Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzhalom(batta)

Szűzhalom(batta)
Szűzhalom(batta)
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet, az egész karajon lévő szűzpecsenye felhasználhatóságából jött.
Nagy sikere volt a hirtelen ötletnek. Nagyobb mint az eredetileg tervezett karajból készült ételnek, pedig azt is mindenki szereti.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen köret és savanyúság illik hozzá. Zöldsalátával is el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lemossuk, letisztítjuk a hártyáktól és 3 cm vastag szeletekte vágjuk. Kicsit kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borssal megszórjuk és vékonyan megkenjük mustárral. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát pácolódni.
  3. Közben a tarját, gombát és a májat kicsi (0,5-0,5 cm) kockákra szeljük.
  4. A hagymát felaprítjuk, vajon megpároljuk. Rádobjuk a tarját, kicsit hagyjuk átpirulni.
  5. Következik a gomba, amit kicsit fűszerezünk (só, bors, majoranna, csepp szerecsendió), rányomjuk a fokhagymát, rászórjuk a petrezselymet. Így pároljuk míg a leve elfő.
  6. Hozzáadjuk a májkockákat és együtt még 2-3 percig pároljuk.
  7. A tojásokat felverjük a tejföllel, ráöntjük a ragura és átsütjük míg elkezd szilárdulni, kocsonyás állagúra készítjük.
  8. A hússzeleteket a felhevített olaj és vaj keverékében hirtelen kisütjük. Oldalanként 1-2 perc (a szelet vastagságától függ).
  9. Ráhalmozzuk a tojásos ragut és reszelt sajttal megszórva tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 918
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemájas tarjás szűz, szűzpecsenye tarjával és csirkemájjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
sertésszűz 1 kg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
gomba 15 dkg
csirkemáj 3 db
tojás 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
tejföl 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek
sajt 30 dkg
petrezselyem 1 csokor