Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos sertésszűz forraltboros körtével

Rozmaringos sertésszűz forraltboros körtével
Rozmaringos sertésszűz forraltboros körtével
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető mennyei főétel az ünnepekre. Köretként vajas burgonyapürét készítsünk mellé.

hozzávalók / 4 adag

Forraltboros körte

Rozmaringos sertésszűz

Szólj hozzá!

elkészítés

Forralt boros körte

  1. A bort egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, a narancsot, majd forráspontig melegítjük, és elzárjuk alatta a lángot (célszerű előző nap elkészíteni, így még intenzívebb aromájú lesz).
  2. A forralt bort egy lábasba öntjük (akkorába, amelyben elférnek majd a körték), belehelyezzük a hámozott körtét, és alacsony lángon puhára főzzük. Közben-közben forgassuk át a körtéket, hogy mindenhol érje a bor.

Rozmaringos sertésszűz

  1. A szüzet lehártyázzuk, és kevés olajjal meglocsoljuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval, és alaposan bedörzsöljük a hús minden oldalát vele. Megszórjuk frissen őrölt borssal, és folpackkal letakarva, hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
  2. A felhevített serpenyőbe beledobjuk a vajat, öntünk hozzá egy kevés olajat, és körbepirítjuk benne a szüzet. Ha a hús minden oldala szép színt kapott, lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntünk 1 dl-t abból a borból, amiben főttek a körték, és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre sütjük a húst (félidőben fordítsuk át).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 767
elküldve: 4
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres szűzpecsenye, vörösboros körte sertésszűzzel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

819
vörösbor 7 dl
cukor 4 ek
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 8 db
szegfűbors 4 g
csillagánizs 2 db
narancs 1 közepes db
körte 8 közepes db
sertésszűz 2 db
rozmaring 2 szál
1 ek
bors 1 kk
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek