Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis steak

Hamis steak
Hamis steak
13 perc / előkészület: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertés szűzérme. Ugyanaz a része a disznónak, mint a bélszín a marhának. Ebből indultam ki. Csodálatos lett a végeredmény, azóta mindig így készül.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Együnk vele különféle mártásokat, nincs olyan, amelyik ne illene hozzá. Köretnek készíthetünk mellé párolt zöldségeket vagy krumplit. Ajánljunk hozzá kellemes, gyümölcsös illatú fehér, illetve rozé borokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzunk, megszabadítjuk az esetleges inaktól, majd alaposan bedörzsöljük borssal.
  2. Előmelegített, tűzforró serpenyőben leheletnyi olajon hirtelen minden olalát megsütjük az előzőleg 4-5 cm vastag szeletekre vágott szűznek.
  3. Előmelegített 200 °C fokos sütőben (gáz 5-ös fokozat) nagyjából 4 (angolos), 5 (fél angolos), 7 (fél átsült), 10 (átsült) perc alatt a kívánt eredményűre süssük. (A sütési idő egy hozzávetőleges szám, ami az én konyhámban, az én sütőmön megbízható, de ez persze változhat készülékenként, illetve háztartásonként.)
  4. Pihentessük a húst annyi ideig, ameddig a sütés tartott, így nem csorog ki belőle az értékes húsnedv. De abból se lesz világrengető probléma, ha azonnal neki esünk pihentetés nélkül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 334
elküldve: 5
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés szűzpecsenye, szűzérme roston

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andor55
Andor55 Wed, 2018-05-02 09:52

A mi időnkben volt egy mondás,ami szerintem ma is érvényes:angolos sertés nincs,csak hülye szakács.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2017-03-09 20:12

Üdv!
Hagy oszlassam el a kommentekben leírt kételyeket azzal a puszta ténnyel, hogy még mindig életben vagyok, és szoktam hamis steaket sütni.

:))

theszoki
theszoki Fri, 2015-06-05 19:16

No offense, de nem igazán, hogy maradhat fent az oldalon ilyen recept.
Ezért pl egy éttermet simán bezárnának egyes országokban, nem véletlenül.

Rhode
Rhode / Rhode Sat, 2012-04-14 12:08

Szép, és jó a recept, de semmiképpen sem szabad a sertéshúst félig sütve fogyasztani, ezt rendesen át kell sütni, egyébként jó ötlet és biztos finom is.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2012-04-25 20:43

Ez egy magyar felfogás. Az angolok, amerikaiak ugyanúgy eszik, mint a marha bélszínt. Ha a hús jó minőségű és friss nyugodtan kipróbálható. Ehhez az kell, hogy ismerjük biztosan az eredetét.
Én rozéra szoktam sütni ("medium") így rendkívül szaftos marad a hús, ehhez elég egy 4 centi vastag szeletnek 5 perc a sütőben. Ha teljesen átsütöm a szűzpecsenyét, nagyjából olyan lesz mint egy karaj, akkor meg hiába fizettem érte többet :-)

pitzburg
p2 / pitzburg Thu, 2012-04-05 18:47

Húúú, én sosem merem a sertéshúst félig átsülve enni. Elég veszélyes dolog. Így képen nagyon guszta, de én azt mondom, inkább süsd át legközelebb.

bumi
bumi Thu, 2012-04-05 17:24

Szia ! Nagyon érdekes ez a sült, de nem kell bepácolni előtte? Köszi

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Fri, 2012-04-06 09:01

Be is lehet pácolni. Egyébként lehet a kép a rossz, de nem volt nyers, hanem épp rózsaszínű. A leírásban azért írtam az angolos verziónak is sülési időt mert anno olvastam erről, hogy a szűzpecsenyét ugyanúgy lehet ily módon fogyasztani mint a marha bélszínt, ha az friss. És ez a kulcsszó. Nekem még nem lett bajom, és sokszor készítettem már. Igaz, mindig rózsaszínre.

206
sertésszűz 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek