r
Nosalty Logó

Hamis steak

Norbi06
Hamis steak
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

206
Kalória
34.9g
Fehérje
-
Szénhidrát
6.3g
Zsír
126.7g
Víz
108.3g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 206 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzunk, megszabadítjuk az esetleges inaktól, majd alaposan bedörzsöljük borssal.
  2. Előmelegített, tűzforró serpenyőben leheletnyi olajon hirtelen minden olalát megsütjük az előzőleg 4-5 cm vastag szeletekre vágott szűznek.
  3. Előmelegített 200 °C fokos sütőben (gáz 5-ös fokozat)nagyjából 4 (angolos), 5 (fél angolos), 7 (fél átsült), 10 (átsült) perc alatt a kívánt eredményűre süssük. (A sütési idő egy hozzávetőleges szám, ami az én konyhámban, az én sütőmön megbízható, de ez persze változhat készülékenként, illetve háztartásonként.)
  4. Pihentessük a húst annyi ideig, ameddig a sütés tartott, így nem csorog ki belőle az értékes húsnedv. De abból se lesz világrengető probléma, ha azonnal neki esünk pihentetés nélkül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sertés szűzérme. Ugyanaz a része a disznónak, mint a bélszín a marhának. Ebből indultam ki. Csodálatos lett a végeredmény, azóta mindig így készül.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek