r
Nosalty Logó

Töltött szűzpecsenye Edit konyhájából

VnéEdit
Töltött szűzpecsenye Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

508
Kalória
59.7g
Fehérje
22.8g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
362g
Víz
548.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1525 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1086 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5926 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 1525 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét hosszában kettéhasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át.
  2. A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyem zöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, 2 db nyers tojással mindezt összekeverjük.
  3. 4 db tojást keményre főzünk. 1 db tojást felaprítunk. A sárgarépát is feldaraboljuk, és a töltelékhez keverjük. A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, borssal megszórjuk. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket, és ráhelyezzük a 4 db keményre főtt tojást. Összehajtjuk, majd fóliába csomagoljuk.
  4. Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk rá, és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lezárjuk, és 200 fokon 1 órán át megsütjük.
  5. A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, a pecsenyelével megöntözzük, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Töltött hús kedvelők is vagyunk. Most tojással töltöttem, finom lett, de tölthetjük másképpen is. Jó étvágyat hozzá!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek