Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérmék laskagomba pörkölttel

Szűzérmék laskagomba pörkölttel
Szűzérmék laskagomba pörkölttel
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemhiába hívják a szüzet a sertés bélszínjének. A legeslegfinomabb része. Ez a recept csak úgy kipattant a fejemből, valami magyarosat szerettem volna enni. Gyönyörűszép laskagomba volt a zöldségesnél, meg kellett vennem. A szűz már pácban volt a hűtőben. Már csak a köretet kellett kitalálni. Nem szerettem volna a hagyományos krumpli, rizs, galuskát, ezért készítettem hozzá ezt a nagyon finom burgonyaropogóst.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A burgonyaropogóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ajánlatos 1 nappal előtte bepácolni a húst, sima borsos-olajos pácba, de nem muszáj.
  2. A szűzérmét lehártyázzuk, kb 2 centiméterenként felszeleteljük. Frissen őrölt borssal, sóval fűszerezzük. A laskagomba pörkölthöz megtisztítjuk a gombát. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt saját levében kb 30 perc alatt készre főzzük.
  3. Ezalatt elkészítjük a burgonyaropogóst: A kockára vágott, tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük. Melegen áttörjük, hozzáadunk 1 ek zsírt, lisztet, egy tojást, sót és a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle. Vizes kézzel ovális alakúra formázzuk, ha ragad, adjunk hozzá még lisztet.
  4. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró, bő olajban kisütjük.
  5. A szűzérméket 2 ek felforrósított olajon, erős tűzön 2 percig pirítjuk mindkét oldalát, majd mérsékeljük a tüzet, és további 5-5 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 018
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzérmék laskagombapörkölttel burgonyaropogóssal, szűzpecsenye laskagombával és burgonyaropogóssal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyevocska
Gyevocska / Gyevocska Thu, 2013-10-24 14:10

Már többször elkészítettem ezt az ételt. Itt az ideje, hogy meg is dicsérjem. Nagyon ízletes, bár én csiperkéből szoktam a pörköltet, de imádjuk ezt az összeállítást. A család egyik kedvence :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2014-02-04 23:36

Kedves Gyevocska!
Ne haragudj,valahogy elkerülte a figyelmemet a hozzászólásod :/
Örülök,hogy bevált nálatok is a recept,biztos finom lehet csipetkéből is.
Köszönöm a visszajelzést :)
Üdv:Mercedes

1359
sertésszűz 80 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
laskagomba 50 dkg
paradicsom 1 db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 nagy db
mangalica zsír 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 0.5 kg
finomliszt 20 dkg
sertészsír 2 ek
tojás 1 db
tojás 1 db
tejföl 1 ek
zsemlemorzsa 4 ek
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint