r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye borskéregben főtt-sült krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Szűzpecsenye borskéregben főtt-sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 1865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 467 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A krumplihoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst mosás után szárítsuk teljesen meg, majd hártyázzuk le. Az elvékonyodó végeket vágjuk le, a hús legyen teljes hosszában körülbelül egyforma szélességű, hogy egy időben süljön majd meg mindenhol. (A levágott részekből szuper brassóit süthetünk a későbbiek során, fagyasszuk le.)
  2. Mozsárban törjük meg frissen a borsot, szórjuk a vágódeszkára, forgassuk bele a húst, tekerjük szorosan folpackba, hogy formálódjon a sütésig. A lényeg, hogy sütés előtt vegyük ki a hűtőből a húst, legyen szobahőmérsékletű.
  3. Közben a burgonyát mosás után héjában, sós vízben főzzük meg.
  4. Ha elkészült, tegyük tepsibe egymás mellé a darabokat, majd egy kanál aljával nyomkodjuk, törjük meg mindegyiknek a tetejét.
  5. Csipkedjünk vajat és tépkedjünk szét két rozmaringágat, és helyezzük a burgonya tetejére, picit locsoljuk meg olívaolajjal, aztán mehet a sütőbe, ahol nyugodtan kapcsoljuk rá a grillezőt is, hogy jól piruljon meg a teteje. Nem kell sokáig sülniük, hiszen megpuhultak már, a cél a roppanós tető elérése.
  6. Ha már a krumpli pirításánál tartunk, akkor mehet a hússütés. Egy nagy vasserpenyőben, aminek a nyele is vas (hogy be tudjuk tenni a sütőbe), hevítsünk olívaolajat. Dobjunk rá egy kanál vajat, ha habzik mehet rá a husi. Pirítsunk minden oldalára kérget úgy 2-2 perc alatt. Húscsipesszel forgassuk a forró zsiradékba a két végét is, így mindenhol bezárjuk a rostokat.
  7. Ekkor mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre sülni.
  8. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, csak utána sózzuk, szeleteljük.
  9. Amikor elkészült a burgonya és a husi is pihent már, akkor szeletelhetünk. Tegyünk minden tányérra pár szelet húst plusz 2-3 darab burgonyát, és kanalazzunk egy kevés pecsenyelevet rájuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 25722
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 11.

Ajánló

Gyorsan elkészül, ezért akár hétköznapi vacsorára és hétvégi ebéd is válhat belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a csodálatos husi a kéregsütéstől lett tökéletes. Ha nem szoktad körbepirítani a húst a sütőben való sütés előtt, akkor nem tudod, mit hagytál ki. Így sütögesd a pecsenyéd, hogy tökéletes legyen!

Hozzávalók

A húshoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk