Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangalicaszűz karfiolpürével, kelbimbóval és erdei gombával

Mangalicaszűz karfiolpürével, kelbimbóval és erdei gombával
Mangalicaszűz karfiolpürével, kelbimbóval és erdei gombával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy születésnapa készült igazi húsrajongóknak.

A köret sok zöldséget tartalmazott, hogy azért egészséges is legyen :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolról levágjuk a rózsákat, sós vízben teljesen puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük. A kókusztejszínt felforrósítjuk. A karfiolt sóval és fehér borssal turmixolni kezdjük, csak annyi tejszínt adunk hozzá, amennyitől krémes lesz, de ne legyen folyós.
  2. A gombát falatnyi darabokra vágjuk, ha túl nagyok, de ne legyen túl kicsi, mert a hőkezelés során még kisebb lesz. Serpenyőben pár ek. szőlőmagolajon átforgatjuk, a végén kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzácsepegtetjük a citromlét. Ha kész, hozzáadjuk a petrezselymet.
  3. A kelbimbókat megtisztítjuk, sós vízben pár percig főzzük, de ne puhuljon meg teljesen. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Szőlőmagolajon serpenyőben szintén átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk a mézzel. Megvárjuk, míg kicsit körbepirul, elzárjuk a lángot, és hozzáforgatjuk a gránátalma magjait.
  4. A szüzet lehártyázzuk, végeitől megfosztjuk. Egy forró serpenyőben olívaolajon körbesütjük, majd 200 fokos sütőbe toljuk 10-15 percre (sütőfüggő). Akkor jó, ha a tetejét benyomva már csak éppen hogy rugalmas. Ha túl kemény, akkor kiszárítottuk…
  5. Kivéve 5 percet pihentetjük deszkán, tálalás előtt vastagabb érméket vágunk belőle. Tálaláskor pár ek pürét tányérra teszünk, rászedünk a gombából és a kelbimbóból is, végül ráültetjük a szűzdarabokat is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 88
össznézettség: 961
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
29 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

gombás kelbimbós sertésszűz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

705
mangalica szűz 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek
karfiol 1 nagy db
kókuszkrém 1 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
gomba 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
citromlé 0.5 citromból nyert
kelbimbó 25 dkg
gránátalma 1 db
méz 1 ek
szőlőmagolaj 1 dl