r
Nosalty Logó

Szicíliai húsos rizslabda

NS
Szicíliai húsos rizslabda
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

1185
Kalória
29.7g
Fehérje
95.6g
Szénhidrát
74.1g
Zsír
307.7g
Víz
228g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 7106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    444.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9252.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    2304 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    3475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    573.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1846.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1591 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    3127 micro
Összesen 7106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A rizshez

  1. Először a rizst készítjük el. Sós vízben feltesszük 1,2 l vízzel főni, amit teljesen el fog szívni a végére a rizs. Ezután belekeverjük a vajat, reszelt parmezánt és a tojássárgákat, valamint ízlés szerint sózzuk. Ha elkevertük, egy nagy tányéron szétterítjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  3. A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, és pár perc alatt megpároljuk benne a hagymát.
  4. Majd beletesszük a húst, és kicsit megfehérítjük. Ekkor jön bele a vörösbor, só, bors és a sűrített paradicsom. Elkeverjük, s kb. 20 percig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús szinte minden folyadékot felszívott. Száraz húst kell kapnunk a végén.
  5. Amíg fő, a borsót is elkészítjük. Ha friss borsót használunk, akkor 1 ek olajat felmelegítünk, beletesszük a borsószemeket, és 1,5 dl vizet adunk hozzá. Így főzzük kb. 10 percig. Ha fagyasztott borsót használunk, 1 ek olajon megfuttatjuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ha elkészült a hús, hozzákeverjük óvatosan a borsószemeket, s már kezdődhet is a munka.
  7. A rizsből kiveszünk annyit, hogy elfedje a tenyerünket. Óvatosan lyukat nyomkodunk a közepébe, s beleteszünk 1 ek tölteléket, és 3-4 db. kocka mozzarellát. Amennyire lehet, felhajtjuk a szélét a rizsnek, a többi részt pedig egy újabb adag rizzsel borítjuk be, összetapasztjuk a rizst, és gombócot formálunk belőle.
  8. Amikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Majd bő olajban kisütjük őket. A bő olaj azért kell, hogy egyforma szépre süljön minden oldala.Tipp: Ha sárgábbra szeretnénk a rizst, bár a 3 db tojássárgája elég sárgává teszi, tehetünk hozzá egy kevés sáfrányt is, mondjuk 1 nagy csipettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p

Arancino, a szicíliai konyha legjellegzetesebb étele. Finom, tápláló és könnyen elkészíthető húsos rizslabda. 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...