r
Nosalty Logó

Szicíliai húsos rizslabda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szicíliai húsos rizslabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1185 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 7106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 231 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1185 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    444.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9252.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    2304 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    3475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1846.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1591 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    3127 micro
Összesen 7106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A rizshez

  1. Először a rizst készítjük el. Sós vízben feltesszük 1,2 l vízzel főni, amit teljesen el fog szívni a végére a rizs. Ezután belekeverjük a vajat, reszelt parmezánt és a tojássárgákat, valamint ízlés szerint sózzuk. Ha elkevertük, egy nagy tányéron szétterítjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  3. A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, és pár perc alatt megpároljuk benne a hagymát.
  4. Majd beletesszük a húst, és kicsit megfehérítjük. Ekkor jön bele a vörösbor, só, bors és a sűrített paradicsom. Elkeverjük, s kb. 20 percig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús szinte minden folyadékot felszívott. Száraz húst kell kapnunk a végén.
  5. Amíg fő, a borsót is elkészítjük. Ha friss borsót használunk, akkor 1 ek olajat felmelegítünk, beletesszük a borsószemeket, és 1,5 dl vizet adunk hozzá. Így főzzük kb. 10 percig. Ha fagyasztott borsót használunk, 1 ek olajon megfuttatjuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ha elkészült a hús, hozzákeverjük óvatosan a borsószemeket, s már kezdődhet is a munka.
  7. A rizsből kiveszünk annyit, hogy elfedje a tenyerünket. Óvatosan lyukat nyomkodunk a közepébe, s beleteszünk 1 ek tölteléket, és 3-4 db. kocka mozzarellát. Amennyire lehet, felhajtjuk a szélét a rizsnek, a többi részt pedig egy újabb adag rizzsel borítjuk be, összetapasztjuk a rizst, és gombócot formálunk belőle.
  8. Amikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Majd bő olajban kisütjük őket. A bő olaj azért kell, hogy egyforma szépre süljön minden oldala.Tipp: Ha sárgábbra szeretnénk a rizst, bár a 3 db tojássárgája elég sárgává teszi, tehetünk hozzá egy kevés sáfrányt is, mondjuk 1 nagy csipettel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3579
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Arancino, a szicíliai konyha legjellegzetesebb étele. Finom, tápláló és könnyen elkészíthető húsos rizslabda. 

Hozzávalók

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek