Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai húsos rizslabda

Szicíliai húsos rizslabda
Szicíliai húsos rizslabda
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arancino, a szicíliai konyha legjellegzetesebb étele. Finom, tápláló és könnyen elkészíthető húsos rizslabda. 

hozzávalók / 6 adag

A rizshez

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a rizst készítjük el. Sós vízben feltesszük 1,2 l vízzel főni, amit teljesen el fog szívni a végére a rizs. Ezután belekeverjük a vajat, reszelt parmezánt és a tojássárgákat, valamint ízlés szerint sózzuk. Ha elkevertük, egy nagy tányéron szétterítjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  3. A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, és pár perc alatt megpároljuk benne a hagymát.
  4. Majd beletesszük a húst, és kicsit megfehérítjük. Ekkor jön bele a vörösbor, só, bors és a sűrített paradicsom. Elkeverjük, s kb. 20 percig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús szinte minden folyadékot felszívott. Száraz húst kell kapnunk a végén.
  5. Amíg fő, a borsót is elkészítjük. Ha friss borsót használunk, akkor 1 ek olajat felmelegítünk, beletesszük a borsószemeket, és 1,5 dl vizet adunk hozzá. Így főzzük kb. 10 percig. Ha fagyasztott borsót használunk, 1 ek olajon megfuttatjuk, és hagyjuk kihűlni. 
  6. Ha elkészült a hús, hozzákeverjük óvatosan a borsószemeket, s már kezdődhet is a munka.
  7. A rizsből kiveszünk annyit, hogy elfedje a tenyerünket. Óvatosan lyukat nyomkodunk a közepébe, s beleteszünk 1 ek tölteléket, és 3-4 db. kocka mozzarellát. Amennyire lehet, felhajtjuk a szélét a rizsnek, a többi részt pedig egy újabb adag rizzsel borítjuk be, összetapasztjuk a rizst, és gombócot formálunk belőle.
  8. Amikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Majd bő olajban kisütjük őket. A bő olaj azért kell, hogy egyforma szépre süljön minden oldala. Tipp: Ha sárgábbra szeretnénk a rizst, bár a 3 db tojássárgája elég sárgává teszi, tehetünk hozzá egy kevés sáfrányt is, mondjuk 1 nagy csipettel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 347
elküldve: 5
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Arancino, olasz rizsgombóc, húsos rizsfasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1185
rizs 500 g
vaj 30 g
parmezán sajt 100 g
tojássárgája 3 db
sáfrány 1 csipet
0 ízlés szerint
víz 1.2 l
marhahús 150 g
vaj 25 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
olívaolaj 1 ek
zöldborsó 80 g
sűrített paradicsom 40 g
víz 0.5 dl
mozzarella 100 g
száraz vörösbor 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
zsemlemorzsa 200 g
napraforgó olaj 3.5 dl