r
Nosalty Logó

Maradék sonkából töltött gombóc dinsztelt káposztával

Smaragd konyha
Maradék sonkából töltött gombóc dinsztelt káposztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

1290
Kalória
51.2g
Fehérje
113.9g
Szénhidrát
66.3g
Zsír
471.7g
Víz
90g
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

Összesen 6447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    3031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    256.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17984.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    15153 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    569.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5463 micro
Összesen 6447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

húsos töltelék

  1. Először a tölteléket készítjük el, hogy ki tudjon hűlni. A főtt sonkát, szalonnát és a kolbászt ledaráljuk.
  2. Olajon megdinszteljük a karikákra vágott újhagymát, majd rátesszük a darált húsokat, sót, borsot, és pár percig egyben pirítjuk (sózással óvatosan!), majd lehúzzuk a tűzhelyről.
  3. A meghámozott, főtt egész burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, keményítőt, és tésztát gyúrunk belőle.
  4. A tésztából lecsípve a tenyerünk között kilapítjuk, és 1 kanál darált töltelékkel töltjük, majd finoman, de határozottan gombócokat formázunk belőle.
  5. Forrásban levő, sós vízbe tesszük, és 8-12 percig főzzük a tészta tömörségétől függően. Majd szűrőkanállal kiszedjük, és mindezt addig csináljuk, míg a tésztából és töltelékből van. (Széles fazékban készítjük, hogy legyen helye a gombócoknak.)

Dinsztelt káposzta

  1. A hagymát apróra vágjuk, a savanyú káposztát szűrőn át kicsit megmossuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük az olajat, és rátesszük az apróra vágott hagymát és a kockára vágott szalonnát.
  3. Dinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köményezzük, és felöntjük a borral és a vízzel.
  4. Fedő alatt készre pároljuk, míg puha lesz a káposzta, időnként keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Húsvét után mindig töltött húsgombócokat készítek. Dinsztelt káposztával nagyon finom.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...