r
Nosalty Logó

Maradék sonkából töltött gombóc dinsztelt káposztával

Smaragd konyha
Maradék sonkából töltött gombóc dinsztelt káposztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

1290
Kalória
51.2g
Fehérje
113.9g
Szénhidrát
66.3g
Zsír
471.7g
Víz
90g
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

Összesen 6447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húsos töltelék

Dinsztelt káposzta

Gombóc tészta

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    3031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    256.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17984.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    15153 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    569.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5463 micro
Összesen 6447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

húsos töltelék

  1. Először a tölteléket készítjük el, hogy ki tudjon hűlni. A főtt sonkát, szalonnát és a kolbászt ledaráljuk.
  2. Olajon megdinszteljük a karikákra vágott újhagymát, majd rátesszük a darált húsokat, sót, borsot, és pár percig egyben pirítjuk (sózással óvatosan!), majd lehúzzuk a tűzhelyről.
  3. A meghámozott, főtt egész burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, keményítőt, és tésztát gyúrunk belőle.
  4. A tésztából lecsípve a tenyerünk között kilapítjuk, és 1 kanál darált töltelékkel töltjük, majd finoman, de határozottan gombócokat formázunk belőle.
  5. Forrásban levő, sós vízbe tesszük, és 8-12 percig főzzük a tészta tömörségétől függően. Majd szűrőkanállal kiszedjük, és mindezt addig csináljuk, míg a tésztából és töltelékből van. (Széles fazékban készítjük, hogy legyen helye a gombócoknak.)

Dinsztelt káposzta

  1. A hagymát apróra vágjuk, a savanyú káposztát szűrőn át kicsit megmossuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük az olajat, és rátesszük az apróra vágott hagymát és a kockára vágott szalonnát.
  3. Dinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köményezzük, és felöntjük a borral és a vízzel.
  4. Fedő alatt készre pároljuk, míg puha lesz a káposzta, időnként keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Húsvét után mindig töltött húsgombócokat készítek. Dinsztelt káposztával nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek