r
Nosalty Logó

Sültcsirkével töltött gombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Sültcsirkével töltött gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 357 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 2150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 357 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    867 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Gombóc

Szósz

Elkészítés

Gombóc

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük héjában, majd lehűtjük, lehúzzuk a héját, és lereszeljük, vagy krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Összegyúrjuk a tojással és a liszttel, ha kell, még sózzuk.
  3. Nagy diónyi darabokat kinyújtunk kb. 0,5 cm-es körré, és beletöltünk egy púpozott teáskanálnyi húsos tölteléket. A tetejét összenyomkodjuk, két tenyerünk között golyó formájúra alakítjuk.
  4. Vizet forralunk, sózzuk, és a gombócokat csak addig főzzük benne, míg feljönnek a víz tetejére. Akkor azonnal kivesszük.
  5. Egy nagy tapadásmentes serpenyőben 2 ek. szőlőmagolajon 5 nagy zsályalevelet megsütünk, erre szedjük ki a gombócokat. Erős tűznél hirtelen kicsit megpirítjuk a külsejét.

Szósz

  1. A sült csirke megmaradt szaftjában megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd felöntjük a jó minőségű darabolt paradicsommal. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom (akár még egy kis kakukkfű is).
  2. Hozzáöntünk 1-1 kanál marsalát és balzsamecetet, és jól összeforraljuk.
  3. Ebből a szószból 5-6 evőkanállal hozzákeverünk a töltendő húshoz, hogy ne legyen száraz.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1688
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültcsirkével töltött gombóc
Évi néni 1830 recept

Jó kis maradékmentő étel. Be kell vallanom, nem maradék volt a hús, mert kifejezetten ennek a receptnek a kedvéért sütöttem meg egy 1,2 kg-os csirkét. A két combját levettem, félretettem, a maradék húst leszedtem a csontokról, késsel összedaraboltam, és ezt használtam tölteléknek a gombócokba. 30 db gombóc lett belőle. Mintha kiszámoltam volna, pont elég volt a hús és a tészta is.

Hozzávalók

Gombóc

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek