Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Szerelem íze" torta

"Szerelem íze" torta
"Szerelem íze" torta
96 perc / előkészület: 60 perc főzés: 16 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi 5 évben nagyon megszerettem süteményeket, tortákat sütni, készíteni, mindig új íz kombinációt kipróbálni. A minap is elkezdtem sütni, mivel tudtam, hogy Valentin nap közeledik, így az ünnep kedvéért a piros és a fehér színre összpontosítottam. A piros színű bársonyos puha finom piskótában a tojáshab, kókuszreszelék és a mák összessége adja meg a tartását, puhaságát. A krémben a tojássárgájával főzött vaníliapuding finom lágy kókusztej, a finoman olvasztott fehér csokoládé, a finom puha vaj, a kókuszreszelék, tejszínhab összessége annyira selymessé teszi, hogy már így mennyei íze van. Mivel a tortámnak mondanivalója van a szerelemről, a szerelemnek, így a krém is piros színre lett színezve. A végén a díszítés következett, ami csakis piros szív és a fehér alap tejszínhab tette még ünnepélyesebbé a tortámat. A kókusztejnek nagyon sok jótékony hatása van az emberi szervezetre, nagyon finom ízhatást ad fehér csokoládéval kombinálva, főleg a szerelemben. A mák is nagyon finom, itt viszont pont azért is, hogy finom, a tortámban a rosszat szimbolizálja, azt hogy a szerelemben is a rossz is finom ízként érkezik, sőt nagyon finom ízként, és mégis számunkra rosszat jelent, ha még észrevesszük időben. A rossz nagyon szépen becsempészi magát a szerelem közé akár rejtőzködve, mint a piskótában a mák annyira elrejtőzött - belesült, hogy alig lehet észrevenni, viszont az ízén érezzük, ilyen a rossz is. A torta annyira kívánatos, hogy itt sem érdekel minket csak az, hogy ehessünk belőle, mert ezt akarjuk. Sokszor a rosszat mi magunk válasszuk, sőt aranytálcán érkezik, és mégis a pokolba jutunk idővel, és mire rájövünk, hogy a jót ott hagytuk .... , már talán késő. Tudod, mindennek ára van: a jónak és a rossznak, és ez a kettő sokszor annyira kézen fogva jár, hogy alig tudod megkülönböztetni. Mindig jönnek a próbák, és ezáltal tudjuk, hogy jó az irány, vagy rossz.

IGAZ SZERELEM?! Titkos szerelem! Tiltott szerelem! Az igaz szerelem, ami titok, és talán nem is létezik vagy mégis?! Ebben a világban az embernek, akár férfi vagy nő egyetlen titka van, amitől a legszebb lesz a lelke, az arca, mindene! Az a SZERELEM!!! Az IGAZ SZERELEM bármire képes, csak hinni kell benne, hogy sokáig tart!! Az igaz szerelem villámcsapásként érkezik, és mennydörgésként távozik! Most az IGAZ SZERELEM titok, mert nem létezik, vagy mégis???!!!

Az életem egy ajándék, és én csodásan érzem magam benne! A csoda bennünk van, éljünk vele! Ezt a csodás ajándékot próbálom neked is átadni! Íme, tessék, fogadd szeretettel a „Szerelem íze” tortámat. Üdvözlettel Edit.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

ajánlat

Eljegyzésre, házassági évfordulókra, Bálint napra, édes pillanatokra csodás ízvilág tárul elénk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítéséhez először keverőtálban a tojásfehérjékből laza habot készítünk, apránként hozzáadjuk a cukrot (lehet porcukrot is), habverővel addig keverjük, amíg jó kemény habunk lesz, egy picit fényes. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, citrom levét, sót és tovább keverjük. Lazán belekeverjük a habos masszába az összekevert lisztet, kókuszreszeléket, mákot, sütőport, szódaport, piros színező port, és kivajazott formába tesszük (sütőpapír sokkal jobb). A tortaformát ¾-ig töltjük a masszával.
  2. Előre melegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, nem szabad kinyitni, mivel összeeshet a piskótánk, utána visszavesszük 160 fokra a sütőt, és sütjük még 10 percet. Itt nagyon fontos, hogy látható legyen a piskóta sütés közben, mivel ha látjuk, hogy szép magasan megsült és az illat is jó, hamarabb is ki ehet venni a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük le. Ha már nem ragad a massza a tűre, akkor megsült a piskótánk, elzárjuk a sütőt, és nyitott ajtónál a sütőben hagyjuk a piskótát.
  3. Kis idő után kivesszük a formából, levesszük a sütőpapírt, és ha kihűlt, megfelelő lapokra szeleteljük. Amíg teljesen kihűl, elkészítjük a főzött bársonyos finom krémünket.
  4. Krém készítése: 0,5 liter tejet felteszünk forrni, 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, és a forró tejjel leöntjük, vízgőz fölött megfőzzük, közben kevergetjük (nekem ez vált be). Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a fehér csokoládét és a friss kókusztejet (lehet kókuszvajjal is). Mikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat, kókuszreszeléket, habosra verjük habverővel, legvégén a finom tejszínhabot (el is maradhat, így egy kicsit lazább, ha szállítani kell, vagy nincs idő a hűtésre, akkor nem is ajánlom a habot), érzés szerint színezzük piros színű étkezési porral. Megtöltjük a tortánkat a krémmel. Keveset rakjunk félre.
  5. Díszítés: 0,5 liter tejszínt tejszínhabnak elkészítjük, a maradék krémhez hozzáadjuk, érzés szerint piros étkezési színezővel színezzük. Habzsákba tesszük, és az elképzelésünk határtalan díszítési fortélyaival kidíszítjük a tortánkat.
  6. Javaslom ételszínezék-mentesen is elkészíteni, mivel nem mindenki szereti az étkezési színezékeket. Én mindkétféleképpen elkészítettem, nagyon finom és hatékony is-
  7. Egy nagyon kedves házaspárnak gondjai voltak a téli időszakban a házasságukkal. Utazás előtt csomagoltam a „Szerelem Íze” tortámból, nem mondtam semmit. Mikor visszajöttek az utazásból, rendeződött a házasságuk, akkor mondtam el nekik, hogy a tortám is a segítségükre volt. Jó érzés így is segíteni, csupán hitből.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 997
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Laczkó Edit

Mióta szakács: 2017.06.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: belga
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Ünnepi alkalom, meglepetés, édes pillanatok, szerelem.

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Okidó
Laczkó Edit / Okidó Fri, 2017-06-30 15:56

Első recept feltöltésem és a randivonal játékban nyerni szeretnék! Bízok benne hogy sokszor elkészítitek, így nekem ez már bőven megérte. Ha megnyerem a díjat, a gyerekeim fognak a legjobban örülni és én is. Köszönöm szépen a lehetőséget. Üdv Edit.

807
tojásfehérje 6 db
cukor 12 dkg
vaj 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
finomliszt 6 dkg
kókuszreszelék 3 ek
mák 6 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
ételfesték 0.5 kávéskanál
tojássárgája 6 db
cukor 12 dkg
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
kókusztej 5 dl
fehér csokoládé 20 dkg
kókuszreszelék 50 g
vaj 20 dkg
tejszínhab 10 ek
1 csipet
ételfesték 0.5 kávéskanál
habtejszín 5 dl